VIDEO. Concert de muzică clasică în centrul Clujului, cu reguli de pandemie

Dată publicare: 12-07-2020 09:15
Dată actualizare: 12-07-2020 09:57


Acordurile muzicii clasice i-au captivat sâmbătă seară pe spectatorii din piaţa centrală din Cluj-Napoca.

După luni de pauză, renumitul violonist Alexandru Tomescu a cântat la binecunoscuta vioara Stradivarius Elder-Voicu alături de Filarmonica de Stat Transilvania.

Iubitorii de muzică au aplaudat minute în şir şi au cerut bis după bis.

Preţ de o oră, timpul parcă s-a oprit în loc pentru publicul din Piaţa Unirii. După o perioadă în care spectacolele au lipsit cu desăvârşire ori s-au desfăşurat online, iubitorii muzicii clasice au avut parte de un adevărat răsfăţ.

Deşi s-a impus distanţarea între participanţi şi purtarea măştii, spectatorii s-au bucurat de fiecare moment.

Femeie: "E un pic mai greu cu masca. Trebuie să ne adaptăm, n-avem ce face."

Şi pentru renumitul violonist Alexandru Tomescu, seara a fost emoţionantă şi mult aşteptată. Este primul concert susţinut cu public din ultimele luni.

Alexandru Tomescu, violonist: "Nu este uşor nici pentru artişti, pentru că dintr-o dată toate concertele au dispărut, au fost anulate şi cred că asta este lucrul cel mai dureros. Este un moment foarte emoţionant, pentru că am simţit foarte intens această lipsă a contactului cu oamenii cărora le cânt. Sigur că atunci când cânţi la radio ştii că ei sunt undeva acolo în eter, sunt acolo prezenţi virtual, dar să-i vezi, să-i simţi acolo alături de tine, deja e cu totul altă experienţă."

Concertul a făcut parte dintr-un şir de evenimente cu intrare gratuită intitulate Perform Your Days, iar organizatorii sunt fericiţi ca toţi spectatorii au respectat regulile impuse de pandemie.

Ștefan Zăhărescu, Organizator Perform Your Days: "Publicul a fost receptiv şi s-au creat câteva evenimente de povestit nepoţilor, să spun, pentru că nu cred că se va mai întâmpla un astfel de şir de evenimente în acest context. "

Organizatorii pun deja la cale şi alte concerte şi evenimente culturale.


VIDEO PROTVPLUS.RO