VIDEO. Accident naval la Murighiol, cu 13 persoane implicate. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Dată publicare: 28-07-2020 20:33
Dată actualizare: 28-07-2020 20:38


Autorităţile din judeţul Tulcea au activat, marţi seara, Planul Roşu de Intervenţie în cazul unui "accident naval în care au fost implicate mai multe ambarcaţiuni cu persoane, produs în localitatea Murighiol", informează ISU Tulcea.

"Având în vedere numărul ocupanţilor, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie care presupune suplimentarea echipajelor medicale la faţa locului. Până la acest moment, două persoane ar fi grav rănite", se menţionează în informarea ISU Tulcea.

Mai multe imagini de la locul accidentului, în galeria foto de mai jos.

Pentru gestionarea situaţiei, în zona respectivă au fost trimise o ambarcaţiune pentru transport scafandri şi trei ambulanţe ale serviciului judeţean de ambulanţă. Totodată, în sprijinul echipajelor angrenate în misiunea de salvare, la locul incidentului a fost trimis şi un elicopter SMURD.

Potrivit informaţiilor transmise de către reprezentanţii ISU Tulcea, accidentul naval s-a produs între două ambarcaţiuni, fiind vorba de 13 persoane implicate. Dintre acestea, trei sunt investigate medical la faţa locului, prezentând mai multe traumatisme. Evaluarea medicală este făcută de către echipajul de pe elicopterul SMURD venit de la Constanţa, ajuns la faţa locului.

Până la această oră, nu au fost declarate persoane dispărute, au mai precizat reprezentanţii ISU Tulcea.

Conform unei informări a IPJ Tulcea, în cele două ambarcaţiuni care se deplasau pe Dunărea Nouă şi s-au ciocnit se aflau turişti.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Sursa: Stirile ProTV/Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO