Victor Ponta, pentru ziarul britanic The Times: "Nu va fie teama! Nu va fi o invazie de romani!"

Ultima actualizare: 28-02-2013 07:01

"Nu trebuie sa va temeti; muncitorii romani nu se vor grabi spre Marea Britanie. Vor fi prea ocupati sa aiba grija de tara lor", a spus Victor Ponta intr-un editorial publicat luni de revista britanica The Times.

Premierul a dat astfel un raspuns in urma articolelor din presa britanica.

"Nu va fie teama! Nu va fi o invazie de romani!" - sub acest titlu publica The Times un editorial in care premierul Victor Ponta explica de ce romanii au toate motivele sa ramana in tara lor, chiar si dupa ce restrictiile de munca vor fi ridicate.

"Romania are nevoie de muncitorii sai. Acestia vor fi ocupati sa participe la dezvoltarea propriei tari", asa ca "nu aveti de ce sa va temeti de Romania", a declarat Ponta.

Mai mult, prim-ministrul se arata "perplex" in fata unor articole din presa britanica in care se vorbeste tot mai mult despre "invazia" est-europenilor incepand cu 2014.

"Oamenii nostri sunt, de departe, cea mai valoroasa si semnificativa resursa. Iar noi vom depune eforturi pentru a-i pastra in tara", mai scrie Ponta.

Iar, pana la urma, Romania "nu-i chiar rea", adauga Ponta, atata vreme cat Printul Charles si-a cumparat o casa in Transilvania si a spus, in gluma, ca este urmasul lui Vlad Tepes.

Mai mult, anul trecut, dupa Jubileul de Diamant al Reginei, Printul a dat o fuga pana la casa din Romania. Drept urmare, premierul ii invita pe britanici sa vina in Romania pentru "o vacanta linistita in satele pe care Printul Charles le iubeste atat de mult sau pentru o halba de bere buna in Centrul Vechi al Bucurestiului".

Sau pot veni sa-si sustina echipa pe Arena Nationala, cand Steaua Bucuresti va juca importiva lui Chelsea, in optimile Europa League, mai spune premierul Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO