Ungaria ajută România. Opt pacienți critici cu COVID-19 au fost internați în spitale din Debrecen și Szeget

Ultima actualizare: 15-10-2021 16:04

Personalul medical din Ungaria a preluat deja primii pacienți români cu COVID-19 în stare gravă. Cinci dintre bolnavi au fost transferați la centrul universitar din Debrecen de către o echipă complexă de specialiști.

La preluare, pacienții au fost reevaluați de medicii din centrul Universitar Debrecen și transferați la terapie intensivă. Vorbim despre bolnavi în stare critică, intubați și ventilați mecanic, deci și cu un risc enorm.

Cei cinci pacienți cu COVID-19 au fost, joi seară, transferați de la București la Oradea cu o aeronavă militară Hercules. De acolo au fost transferați cu ambulanțele la Debrecen și au fost însoțiți de mai mulți medici români care s-au asigurat în permanență că starea lor rămâne una stabilă pe toață durata transportului.

Alți trei pacienți au fost transferați tot joi seara la Szeget, un alt centru medical din Ungaria unde medicii și-au oferit suportul.

Reamintim că ministrul de externe al Ungariei a anunțat sprijinul oferit țării noastre în preluarea și tratarea pacienților în stare critică. Acesta a mai anunțat că poate primi până la 50 de pacienți în cele două centre medicale, în această perioadă cruntă pentru România.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO