Unde găsim cei mai buni mici din București. Sunt clienți care vin din alte orașe. "Aproape săptămânal mănânc aici"

×
Codul embed a fost copiat

De 1 Mai, cei care iubesc cu adevărat micii au avut o zi a provocărilor. Să-i facă pe grătar, cum știu ei mai bine, ori să-i cumpere din oraș?

Pentru că, să fim serioși, orice iubitor de mici care se respectă, știe unde îi găsește, pe cei mai buni. Așa că, la restaurantele și terasele vestite, s-au format cozi serioase.

Soarele încă nu răsărise bine când au început să sfârâie micii pe grătarul din Piața Obor. Mulți spun că acolo ar fi cei mai buni din București. Așa că la prânz au stat la coadă și doua ore pentru o porție.

Reporter: "Merită sa stați două ore la coadă?".

Client: "Eu zic că merită. Avem bere, soarele pe cer și perseverență".

Citește și
mici
„Pe mine mă cheamă Micu și mereu mănânc mici”. Românii se pregătesc intens pentru minivacanța de 1 Mai

Reporter: "Ați mai mâncat mici de aici?".

Client: "E cura mea obișnuită. Aproape săptămânală aș putea spune".

Reporter: "Sunt aici cei mai buni mici din oraș?".

Client: "Cu mâna pe bere, aș putea spune că da, chiar sunt".

Pe unii i-a încurcat socotitul, dar nu și mâncatul.

Reporter: "Cați aveți de gând să luati?".

Client: "Zece. Șase eu, șase ea. Sunt de nota 10! Au o rețetă extraordinară și îi recomand. Am mai încercat prin alte părți ale țării dar ca aici, nu".

La altă terasa, cozile au fost la fel de mari. Pofticioșii ajunși acolo erau siguri că mici mai buni nu există. Până la ora 13:00, se vânduseră peste 7.000 de mici.

Client: "Cei mai buni mici sunt aici, în Băneasa".

Unii au venit din alte orașe să cumpere cei mai renumiți mici din București.

Client: "Suntem din Pitești. Cu toate că avem mult de așteptat, dar stiu ce mici se servesc aici, am auzit că sunt cei mai buni si preferam să stăm la rând cât o fi numai să reușim să luăm, să mâncăm și noi, astăzi, de 1 Mai".

Client: "Un pic zemos, sa aibă un pic de savoare. Sau, mai pe românește, hârtie igenică și cu bicarbonat".

Și în Parcul IOR micii au sfârâit pe grătare toată ziua. Unde foamea e mare poate să apară și cearta.

Reporter: "Nu se respectă coada aici?".

Client: "S-au băgat în față și doamnele, și bătrâna".

Care este secretul micului perfect

Mulți se laudă că știu secretul micului perfect. Nu l-ar spune. Dau doar vagi indicii. Că-i lemnul ori cărbunele, că-i combinația de carne ori vreun ingredient, că de fapt e despre cât și cum stă micul pe grătar, ba că-i sufletul pus în compozitie.

Grataragiu: "Dacă vă spun rețeta e ca si cum v-aș spune codul de la seif. Puțin bicarbonat, piper, sare".

Grataragiu: "Cand sare micul așa, pe grătar, atunci este și zemos, și gustos și bun. Cam două minute, dar micul se întoarce de două ori. Nu se învârte mult, pentru că nu mai e zemos, nu mai are gustul. Cărbune, il amestecăm și cu puțin lemn de fag, ca să-i dea gust".

Deși nu există o statistică oficială, estimările Asociatiei Române a Cărnii arată că românii consumă anual aproximativ 200-250 de milioane de mici, adică peste 20.000 de tone.

Articol recomandat de sport.ro
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Citește și...
Micii pierd supremația. Care sunt noile vedete culinare în zonele montane
Micii pierd supremația. Care sunt noile vedete culinare în zonele montane

Turiștii aflați la munte au căutat să-și petreacă prima zi din vacanța de 1 Mai în apropierea meselor, a grătarelor și a zonelor verzi.

„Pe mine mă cheamă Micu și mereu mănânc mici”. Românii se pregătesc intens pentru minivacanța de 1 Mai
„Pe mine mă cheamă Micu și mereu mănânc mici”. Românii se pregătesc intens pentru minivacanța de 1 Mai

Micii nu vor lipsi de pe mese în vacanța de 1 Mai. Mulți pregătesc deja grătarele, iar magazinele de profil îi așteaptă cu modele noi pentru fripturi și mici de neuitat.  

Micii din Piața Obor s-au scumpit. Creșterile de prețuri se resimt ca un efect de domino
Micii din Piața Obor s-au scumpit. Creșterile de prețuri se resimt ca un efect de domino

Scumpirile din ultima perioadă au ajuns până și la celebrii mici din Piața Obor, din Capitală. 

Recomandări
Viscol în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 km/h doboară copaci și stâlpi. Turiștii, avertizați
Viscol în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 km/h doboară copaci și stâlpi. Turiștii, avertizați

Viscolul începe să pună mari probleme în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 de kilometri pe oră au rupt copaci și stâlpi de curent electric.

Reacția Școlii de Poliție din Câmpina, după ce un angajat ar fi încercat să violeze un elev în biroul său
Reacția Școlii de Poliție din Câmpina, după ce un angajat ar fi încercat să violeze un elev în biroul său

Un agent de serviciu al Școlii de Poliție din Câmpina, cu o vechime de peste 20 de ani în sistem, a fost arestat preventiv, după ce un elev a reclamat că l-ar fi agresat sexual.

Explozie de cazuri de gripă severă. Sute de pacienți ajung zilnic la urgențe, majoritatea nevaccinați
Explozie de cazuri de gripă severă. Sute de pacienți ajung zilnic la urgențe, majoritatea nevaccinați

Situație îngrijorătoare în spitalele de boli infecțoase din țară care au rămas fără locuri libere din cauza numărului mare de pacienți cu gripă.