Un tânăr din Bacău, suspect de infectare cu coronavirus. Anunțul Ministerului Sănătății

Ultima actualizare: 27-01-2020 20:08

Autoritățile române sunt precaute, după ce un tânăr a fost transferat luni după-amiază de la spitalul județean Bacău către „Institutul Matei Balș” din Capitală.

Tânărul adus din Bacău are 24 de ani și este student în provincia Zeizang din China. În 17 ianuarie a venit în vacanță și se simțea rău. A încercat să se trateze acasă, dar pentru că starea nu i s-a ameliorat, luni a mers la Spitalul Județean.

Dr. Adrian Popa, manager spital: „Avea dureri musculare, febră....”

Cei de la spitalul din Bacău au luat decizia să îl transfere la Institutul Matei Bals din capitală. Este singurul loc unde există reactivi pentru depistarea noului coronavirus.

Aproape 3000 de cazuri de îmbolnăvire au fost raportate până în acest moment în toată lumea, iar 81 de persoane au murit.

Ce spune Ministerul Sănătății despre cazul de la Bacău

 

Este foarte puțin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul Coronavirus, a anunțat Ministerul Sănătății.

Studentul s-a întors în urmă cu 8 zile dintr-o regiune din China cu puține cazuri confirmate de infecție cu noul Coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localități, a anunțat Ministerul Sănătății prin intermediul unui comunicat.

La sosirea în țară a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de față acuzând dureri musculare.

Luni seară, pacientul va fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, evaluat și diagnosticat clinic și biologic.

Noi măsuri pentru prevenirea unei epidemii de coronavirus în România

 

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat luni că au fost înfiinţate pe aeroporturile internaţionale linii speciale de acces pentru pasagerii care vin din China.

Victor Costache, ministrul sănătății: „De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum şi pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României. Toţi călătorii care vin din China primesc nişte chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112, pentru că apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero”.

Chiar dacă febra poate apărea și după 2-3 zile, ministrul sănătății spune că vor fi instalate termo scannere în aeroporturi.

În cazul în care vor există și în România pacienți infectați cu noul coronavirus, primii 10 vor fi internați la Institutul Matei Bals. Alte cazuri pot fi tratate la spitalul de boli infecțioase Victor Babeș din capitală, dar și la cele din Timișoara, Iași, Cluj și Constanța.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO