Un protestatar a fost reținut după violențele de luni spre marți din București. Salbă de dosare penale după audieri

Dată publicare: 30-03-2021 14:29
Dată actualizare: 30-03-2021 14:39


Un protestatar a fost reținut după violențele din noaptea de luni spre marți, din București. Bărbatul este propus pentru arestare preventivă. Alte 188 de persoane au fost luate pe sus și duse la poliție.

 

În cazul celor 188 de protestatari considerați violenți, aceștia au fost duși cu forța de jandarmi la secțiile de Poliție, și pe numele lor au fost deschise dosare pentru acuzații de ultraj și distrugere, și incendiere.

Un protestatar în vârstă de 41 de ani, care atacase forțele de ordine, a fost reținut și urmează să fie dus în fața unui judecător de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă, au comunicat anchetatorii

Autoritățile judiciare strâng toate imaginile pentru a-i identifica pe protestatarii violenți.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat că spre sfârșitul acțiunilor de protest din Capitală, aproximativ 300 de persoane au început să se manifeste violent în zona Unirii

„Aproape toţi locuitorii Capitalei respectă aceste restricţii şi înţeleg importanţa lor. Nu sunt de fapt nişte restricţii, ci nişte limitări ale confortului, pentru a proteja sănătatea oamenilor. Nu vom renunţa la aceste măsuri, pentru sunt menite să ne protejeze pe noi. Acţiunea a 2.000 de oameni, care nu înţeleg importanţa acestor măsuri, nu ne vor determina să le schimbăm (...) Magazinele nu se vor închide în Bucureşti, magazinele îşi vor schimba programul eventual. (...) În unele ţări, şi dau un exemplu mai apropiat, Austria, în mod normal magazinele se închid la ora 18,00. Evident că este o lipsă de confort în momentul în care eşti obişnuit ca magazinele să se închidă mai târziu, dar închiderea magazinelor la ora 18,00 nu reprezintă o schimbare atât de dramatică în viaţa noastră. Este doar o lipsă de confort pe care o resimţim. Majoritatea oamenilor respectă aceste reguli. Nu sunt proteste masive, sunt proteste cu 1.500-2.000 de oameni şi câţiva sunt violenţi”, a declarat Alin Stoica într-o conferinţă de presă, alături de şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet şi comandantul Jandarmeriei Bucureşti.

Prefectul a mai spus că protestul de luni seara a fost ţinut sub control de forţele de ordine, care au acţionat cu calm şi determinare pentru restabilirea ordinii.


VIDEO PROTVPLUS.RO