Un presupus bolnav psihic a bagat spaima intr-un bloc din Capitala. "A aruncat cu ghiveciul dupa mine. De 3 zile nu mai dorm"

Ultima actualizare: 27-04-2014 07:17

  De ani de zile, locatarii unui bloc din cartier din Drumul Taberei sustin ca sunt terorizati de un vecin bolnav psihic.

Oamenii se plang ca nu se pot odihni noaptea de zgomotele pe care le face, dar si ca le-ar fi spart geamurile sau i-ar fi agresat fizic.

In ciuda plangerilor repetate, politistii nu ii pot ajuta pentru ca doar familia poate cere internarea individului intr-un centru de specialitate.

Vecin agresat: "Miercuri seara a aruncat cu un ghiveci de 5 kilograme in usa. Ma viza pe mine, dar era sa o loveasca pe sotie. Parchez in spatele blocului si de la 4 m-a vazut si mi-a aruncat cu o piatra de mi-a trecut pe langa tampla. Cand am urcat ma astepta in fata liftului si m-a lovit in picior cu o alta piatra. Ne-a taiat cablurile, ne-a lasat fara curent, mi-a dat foc la butonul de la soneria de la usa."

Un alt vecin il acuza pe barbatul care sufera de tulburari psihice ca i-a spart geamul de la bucatarie si il bombardeaza cu resturi de mancare. Oamenii au tot chemat politia.

Vecin agresat: "Am iesit cand a venit pentru a 4-a oara un echipaj si mi-a dat cu spray paralizant in ochi si m-a agresat."

Exasperati, locatarii au incercat sa surprinda in fotografii sau inregistrari video chinurile prin care sustin ca trec zi si noapte.

Unii vecini care il cunosc de copil nu cred ca barbatul turbulent ar fi bolnav psihic.

Manolache Constantin, vecin agresat: "Nu mai dorm de 3 zile. Eu am unele indoieli, pentru ca premediteaza ce face. Poate un medic psiholog ar putea spune mai bine."

Cu astfel de probleme se confrunta multe alte asociatii de bloc. Practic, oamenii sunt nevoiti sa traiasca pe aceeasi scara cu astfel de persoane cu probele psihice, care e evident ca au nevoie in permanenta de supraveghere medicala. De cele mai multe ori insa rudele lor decid sa le trateze acasa, fara sa isi dea seama de riscurile la care se expun.

Subcomisar Bogdan Ghebaur, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei: "Politistii Capitalei au fost chemati in repetate randuri pentru aplanarea unor conflicte, iar de cele mai multe ori au sanctionat persoana reclamata."

Persoanele cu afectiuni psihice pot fi tratate la domiciliu daca nu prezinta un pericol public pentru cei din jur. Familia este de obicei cea care cere internarea intr-un centru de specialitate. Insa in multe cazuri rudele prefera sa il tina acasa pe bolnav, pentru a primi indemnizatia de handicap ori pentru ca nu sunt multumite de conditiile din spitale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO