Un jurat Masterchef le ofera cursuri tinerilor fara bani. “De cand am pus prima data mana pe o tigaie mi-am dorit sa gatesc”
"Scoala de Bucatari". Asa se numeste proiectul demarat de Adrian Hadean in urma cu mai bine de o luna, la care iau parte 10 tineri pasionati de gatit.
Carmen studiaza dreptul, insa este atrasa si de gastronomie. "Mi-am dorit tot timpul sa stiu mai multe, mai ales din punctul de vedere al tehnicilor de gatit. Nu-mi permiteam sa dau atatia bani pentru o scoala de bucatari."
Si Darius, student la Facultatea de Robotica din Cluj Napoca, se simte bine in bucatarie si vrea sa dezlege tainele culinare. "De cand am pus prima data mana pe o tigaie mi-am dorit tot timpul sa gatesc. E ca o pasiune mai mare decat robotica”, spune el
Adrian Hadean a fost strict atunci cand a venit vorba de selectia cursantilor. Desi au avut prioritate cei fara posibilitati financiare pentru a urma scoli de profil, a contat foarte mult si determinarea de care au dat dovada tinerii. "Una dintre nevoile mele este aceea de a lucra cu bucatari bine pregatiti, bine echipati si inteligenti", spune Adi Hadean.
Sevastita Muste, decan al Facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor: "Fac partea teoretica, care inseamna o pregatire minima de specialitate. Vom face o lista de restaurante, unde studentii, cursantii nostri vor face practica."
Proiectul "Scoala de Bucatari" a fost initiat de Asociatia Adi Hadean. Cursurile teoretice vor fi predate de profesori ai Universitatii de Agronomie din Cluj. Viitorii bucatari vor face practica in restaurante de renume.
Adi Hadean: “Avem ingrediente de foarte buna calitate in tara asta. Avem oameni talentati. Dar toate astea nu sunt exploatate la capacitatea maxima... sau la valoarea lor maxima, in lipsa scolii."
Cursurile vor dura un an, iar la final, cu totii primesc o diploma de absolvire si o recomandare din partea lui Adi Hadean. Cei mai priceputi au sansa de a lucra alaturi de juratul de la Masterchef.
Sursa: Pro TV
Etichete: cursuri, gastronomie, masterchef, gatit, adi hadean, bucatarie,
Dată publicare:
29-11-2015 18:43