Un italian a cumpărat din România un Jeep Renegade, cu 11.000 €. Cum a rămas fără el în Vaslui

Ultima actualizare: 21-09-2020 08:42
Jeep Renegade
Politia de Frontiera Romana

Poliţiştii de frontieră din P.T.F Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat un autoturism marca Jeep Renegade, care figurează în bazele de date ca fiind semnalat furat din Germania, în urmă cu un an.

„În data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un cetățean italian, în vârstă de 63 de ani, care conducea un autoturism marca Jeep Renegade, an fabricaţie 2017”, a transmis Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania la data de 19.09.2019.

„Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul la începutul lunii septembrie a.c., din România și a plătit suma de 11.000 euro. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul în cauză este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu”, mai precizează Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 75.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO