Un ieșean care și-a ucis prietenul la beție nu mai are voie să intre în baruri și magazine care vând alcool

Dată publicare: 19-03-2021 08:54
Dată actualizare: 19-03-2021 08:59


crima bar

Un ieșean a fost condamnat la 5 ani de închisoare după ce și-a omorât la beție prietenul, pedeapsa mică fiind motivată de faptul că victima îl atacase prima. În plus, judecătorii i-au interzis să mai intre în baruri sau magazine care vând alcool.

Un sexagenar ieșean a fost condamnat de Tribunalul Iași la 5 ani de închisoare pentru omor după ce și-a ucis prietenul cu parul de la sârma de rufe, judecătorii aplicându-i în plus interdicția de a mai intra în baruri sau magazine care vând alcool, scrie Ziarul de Iași.

Pedeapsa minimă pentru omor este de 10 ani, dar judecătorii au ținut cont de faptul că victima l-a lovit prima pe agresor, în timp ce trecea prin grădina acestuia.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 11 august 2020, când sexagenarul, cunoscut drept consumator de alcool, și-a văzut prietenul cum trecea prin grădina sa și s-a îndreptat către acesta să-i ceară socoteală.

A fost momentul în care musafirul nepoftit l-a lovit pe proprietar cu o piatră, dar acesta a ripostat și l-a lovit în cap cu parul de la sârma de rufe, continuând să-l lovească și după ce acesta a căzut la pământ.

 

Și-a întrebat victima dacă a lovit-o rău

 

La un moment dat, văzând că nu mai mișcă, sexagenarul s-a oprit și și-a întrebat prietenul dacă l-a lovit rău. Cum acesta nu a răspuns, bărbatul a sunat la 112, dar medicii nu l-au mai putut salva.

Agresorul, cunoscut ca o persoană liniștită, și-a recunoscut fapta și a spus că o regret, iar magistrații l-au condamnat la doar 5 ani de închisoare punând omorul pe faptul că a fost provocat.

În plus, sexagenarului i s-a interzis ca timp de 3 ani să mai intre în vreun bar sau magazin care vinde băuturi alcoolice.

Pe de altă parte, judecătorii au respins cererea familiei victimei ca ucigașul să achite daune de 200.000 de lei, considerând că 20.500 de lei sunt suficienți.

Sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel de rudele victimei, instanţa urmând să se pronunţe pe 1 aprilie.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO