O creangă a căzut peste doi tineri, în Parcul Bazilescu. Reacția PS1: „Bugetul este redus” și „Nu prezenta declin biologic”

×
Codul embed a fost copiat

O creangă dintr-un copac din Parcul Bazilescu din București a căzut peste o fată aflată într-un scaun cu rotile și peste un băiat care o însoțea.

Amândoi au fost răniți, iar tânăra este în comă, internată în spital. Incidentul care s-a petrecut sâmbătă este anchetat de polițiști.

Fata de 38 de ani se plimba alături de partenerul său, un băiat de 26 de ani, sâmbătă, prin Parcul Bazilescu din Sectorul 1 al Capitalei, iar la un moment dat cei doi au hotărât să se oprească pe o bancă ca să se odihnească.

Fata se afla deja în scaun cu rotile din cauza unei afecțiuni motorii de care suferea și a fost așezată pe bancă de către partenerul său. La scurt timp, o creangă s-a desprins dintr-un copac de deasupra și a căzut peste cei doi.

Ambii au fost răniți, dar în stare mai gravă se află femeia de 38 de ani care a fost internat la Spitalul Elias din Capitală, iar de sâmbătă se află în comă indusă. Rănit a fost și partenerul său, dar acesta a fost externat și a ajuns acasă, unde a fost și vizitat de polițiști și audiat.

Citește și
telenovela
Starul unei celebre telenovele a fost ucis într-un jaf, după ce s-a luptat cu 3 tâlhari. ”O ființă umană spectaculoasă”
Cu cât erau plătiți mercenarii români care au fost uciși în Congo. Detalii despre atacul lansat de rebelii M23

Aceștia au reușit să facă rost și de camerele de supraveghere din parc. Imaginile se află în posesia polițiștilor și sunt analizate în cadrul unui dosar penal deschis in rem pentru vătămare corporală din culpă, adică este cercetată fapta și nu o persoană sau o instituție anume.

În urma acestui incident și Primăria Sectorului 1 a avut o replică. Autoritatea locală a transmis că acea creangă s-a desprins din arborele tânăr, din cauza vântului puternic din ziua respectivă. Însă, potrivit datelor meteo, în ziua respectivă, sâmbătă, 25 mai, vântul bătea cu o viteză moderată.

Tânăra a fost grav rănită 

O creangă dintr-un copac s-a rupt în Parcul Bazilescu şi s-a prăbuşit peste doi tineri, rănindu-i grav, o tânără aflată în scaun cu rotile suferind răni teribile la coloana vertebrală şi craniu. Fata este în comă indusă.

”Sâmbătă, 25 mai, un copac s-a rupt în Parcul Bazilescu şi s-a prăbuşit peste doi tineri, rănindu-i grav. O tânără aflată în scaun cu rotile a suferit răni teribile: are afectată coloana vertebrală şi craniul şi se află într-o stare extrem de gravă, fiind în prezent internată la Spitalul Elias din Capitală. Arborele din care s-a desprins creanga, chiar dacă era sănătos, avea coronamentul dezechilibrat din cauza toaletării greşite din anii precedenţi”, a precizat PNL Sector 1 într-o postare pe Facebook.

Ulterior, DGPMB a anunțat că polițiștii Secției 5 au declanșat cercetări cu privire la acest incident.

„La data de 25 mai 2024, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București - Secția 5 a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se afla împreună cu partenera sa, pe o bancă, într-un parc din Sectorul 1, a căzut o creangă dintr-un copac, ambele persoane fiind surprinse sub aceasta.

La fata locului s-au deplasat, de urgență, polițiștii și un echipaj de prim-ajutor.

De asemenea, la fața locului a intervenit și un echipaj de pompieri care au îndepărtat crengile din zona pietonală.

Cele două victime au fost transportate la spital, pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 5 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis poliția.

Reacția PS1: „Bugetul este redus”

Într-un punct de vedere trimis presei, Primăria Sectorului invocă limitări bugetare drept cauză a incapacităţii ADP de a îşi efectua datoria faţă de oamenii din sector.

„Arborele din care s-a desprins o creangă în Parcul Bazilescu nu era marcat deoarece nu prezenta declin biologic, fiind un arbore matur sănătos fără probleme fitosanitare. Căderea crengii a fost provocată de vântul foarte puternic. Precizăm că în acest moment activitatea ADP Sector 1 este grav afectată de faptul că PSD și PNL au redus bugetul de funcționare al instituției de la 230 milioane lei, în 2020, la 23 milioane lei, în 2024, fonduri care erau deja angajate.

Menționăm că Serviciul Spații Verzi din ADP Sector 1 a aplicat un număr de 350 de lucrări de toaletare, reducere și elagaje în Parc Bazilescu, în toamna anului 2023. De asemenea, s-au executat și un număr de 103 defrișări în cursul anului 2023-2024, în regim de urgență. Lucrările de toaletare / defrișare ale arborilor se fac pe baza unui aviz emis de PMB - Direcția de Mediu”, a transmis primăria.

Articol recomandat de sport.ro
Ungurii au reacționat imediat după ce România a spulberat-o pe Ucraina la EURO 2024
Ungurii au reacționat imediat după ce România a spulberat-o pe Ucraina la EURO 2024
Citește și...
Lucrări la reţeaua de termoficare în 4 sectoare ale Capitalei. Zonele unde reparaţiile vor dura până pe 3 iunie
Lucrări la reţeaua de termoficare în 4 sectoare ale Capitalei. Zonele unde reparaţiile vor dura până pe 3 iunie

Compania Termoenergetica anunţă că, începând de luni, se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare şi de reparaţii pe conductele reţelei primare în zone din sectoarele 2, 4, 5 şi 6 ale Capitalei.

Starul unei celebre telenovele a fost ucis într-un jaf, după ce s-a luptat cu 3 tâlhari. ”O ființă umană spectaculoasă”
Starul unei celebre telenovele a fost ucis într-un jaf, după ce s-a luptat cu 3 tâlhari. ”O ființă umană spectaculoasă”

Johnny Wactor, actorul cel mai cunoscut pentru rolul din telenovela ”General Hospital”, a murit după ce a fost împușcat în timpul unui jaf din Los Angeles. Avea 37 de ani.

 

Recomandări
România – Ucraina 3-0, la EURO 2024. Tricolorii scriu istorie, după cel mai bun meci al acestei generații GALERIE FOTO
România – Ucraina 3-0, la EURO 2024. Tricolorii scriu istorie, după cel mai bun meci al acestei generații GALERIE FOTO

România a învins Ucraina cu un halucinant 3-0, după cel mai bun meci făcut de actuala generație și egalează, totodată, cel mai bun rezultat din istoria naționalei la Euro. În 2000, România bătea Anglia cu 3-2. Partida a fost în direct pe PRO TV și VOYO.

Atmosferă de neuitat în Munchen, la meciul României. Suporterii au cântat neîncetat
Atmosferă de neuitat în Munchen, la meciul României. Suporterii au cântat neîncetat "Hai, România!"

"Când ne visăm împreună, ne adunăm împreună"! Și asta au făcut mii de suporteri români care au oferit momente emoționante și intense pe tot parcursul meciului România-Ucraina, dar și cu câteva ore înainte de începerea partidei.

Belgia - Slovacia 0-1, la EURO 2024 - LIVE TEXT. Meciul este în direct pe PRO Arena și VOYO. Slovacii deschid rapid scorul
Belgia - Slovacia 0-1, la EURO 2024 - LIVE TEXT. Meciul este în direct pe PRO Arena și VOYO. Slovacii deschid rapid scorul

Meciul Belgia - Slovacia se dispută luni, de la ora 19:00, la Frankfurt, în Grupa E de la EURO 2024. Partida este transmisă în direct pe PRO Arena și VOYO.