Un bărbat din județul Arad a fost împușcat de polițiști în urma unui conflict conjugal. Soția, polițistă, a cerut ajutorul colegilor pentru că era agresată.

Bărbatul nu a putut fi oprit nici cu sprayul paralizant, nici cu focuri de avertisment. Acum este la spital, rănit la picior.

Femeia - polițistă în localitatea Sebiș - își petrecuse noaptea în casa părinților ei. În jurul orei 05:00, soțul ei - un bărbat de 38 de ani - a venit acolo, pus pe scandal.

Până să ajungă polițiștii chemați în ajutor, individul a plecat, dar a revenit în scurt timp, băut. A încercat să ia arma unui polițist, apoi a început să lovească mașina de poliție, așa că agenții au țintit spre el.

Agent șef Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad: "Pentru imobilizarea bărbatului recalcitrant a fost utilizat sprayul din dotare, această măsură nefiind suficientă. A fost folosit pistolul din dotare, fiind efectuat un foc de armă în plan vertical, ulterior bărbatul fiind împușcat de unul dintre polițiști".

Cei doi erau căsătoriți de numai un an, însă bărbatul e la a doua căsnicie. Prima s-ar fi destrămat tot din cauza comportamentului său violent.

Vecin: "Zice ca a auzit o pocnitură, că a crezut că sunt petarde de la copii. Când a ieșit pe geam l-a vazut pe barbat stând pe lemne. A venit Poliția și Salvarea".

La fața locului a fost chemată o ambulanță, pentru individul rănit la picior.

Mircea Merea, director medical SAJ Arad: "Au găsit un bărbat cu plagă împușcată în gamba dreaptă. I s-au acordat îngrijiri la fața locului, după care a fost transportat la spital".

După acest episod, pe numele bărbatului a fost emis un ordin de restricție provizoriu, pentru următoarele cinci zile. El este anchetat pentru violență în familie și ultraj. Mai are însă alte șapte dosare penale deschise pe numele lui, tot pentru violență.