Un autocar cu 46 de oameni s-a rasturnat in Brasov, dupa ce soferul a vrut sa evite o caruta. 9 persoane au ajuns la spital

15-11-2014 08:09


Un autocar cu 46 de pasageri, care mergea catre manastirea Prislop, s-a rasturnat pe sosea, in judetul Brasov, pe dealul Bogatii, sambata dimineata.

Soferul a incercat sa evite impactul cu o caruta, insa a pierdut controlul volanului. Noua persoane au ajuns la spital cu rani usoare.

"Am incercat sa evit o caruta care era pe mijlocul drumului si asta s-a intamplat", a spus soferul autocarului.

"Viteza mare nu avea, ca a apucat sa franeze, doar m-a tamponat. Aveam lumini si geaca reflectorizanta, putea sa ma vada de la 200 de metri. Daca nu a avut timp si s-a grabit...", a declarat carutasul.

Stelian Rechitean, seful ISU Brasov: "Interventia a fost destul de dificila, pentru ca autocarul s-a rasturnat pe o parte, blocand usile, iar toate cele 46 de persoane au fost scoase prin geam".

Cosmin Giosanu, Biroul de Politie Rutiere Brasov: "Accidentul s-a produs pe fondul a doua cauze: neadaptarea la conditiile de drum de catre autocarul care transporta persoane. El a observat tarziu caruta si nu a mai avut posibilitatea sa il depaseasca intrand in coliziune cu acesta."

Soferul autocarului le-a spus politistilor ca omul care conducea caruta nu avea lumini si nici vesta reflectorizanta si, in plus, mergea pe mijlocul soselei, asa ca nu l-a observat la timp. Cand l-a vazut, insa, a incercat sa franeze si sa traga de volan, dar a fost prea tarziu.

Din cauza impactului, autocarul s-a rasturnat pe o parte pe sosea si a blocat pasagerii inauntru. Dintre cele noua persoane care au ajuns la spital, trei au fracturi mai grave, insa restul au suferit doar contuzii si escoriatii si sunt in afara oricarui pericol.

Cel mai probabil, cei cinci raniti usor vor fi externati in cursul zilei de sambata. Politistii au deschis o ancheta pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.
 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO