Un ambasador al celebrului Jamie Oliver a ajuns la Bistrita si ii invata pe copii cum sa manance sanatos
I-a invitat la Bistrita, la o sedinta de nutritie si au pregatit impreuna pachetelul pentru scoala cu ingrediente bio, nu procesate.
Lorena, super-ambasadorul Academiei lui Jamie Oliver, incearca de mai bine de un an sa-i educe pe copii sa manance sanatos, prin campania "food revolution". Ii invata pe cei mici sa lupte impotriva obezitatii, asa ca a declarat grasimile si zaharul principalii inamici.
Lorena Someşan, ambasador Food revolution by Jamie Oliver: "De multe ori servesc si acasa un mic dejun si la scoala pun tot un sandwich, ceea ce inseamna deja doua micuri dejun ceea ce e cam mult".
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
31 de copii s-au inscris la un curs de nutritie gratuit organizat in Bistrita si au invatat sa isi pregateasca un pachetel sanatos pentru pauza dintre ore.
Carnea preparata la cuptor a luat locul mezelurilor, iar avocado si humusul au inlocuit untul si branza. Spre surprinderea copiilor, rezultatul a fost chiar mai gustos decat sandvisurile traditionale.
Mama unui copil: "Mi se pare interesant sa invete ceva nou si sa manance sanatos si sa isi pregateasca ei singuri o masa".
Unii copii stiu ce vor sa fie cand vor fi mari.
"Vreau sa fiu bucatar pentru ca imi place cum gateste tati si vreau sa incerc si eu. Am gustat pasta de avocado si imi place foarte mult. Cele doua paste nu le-am mai folosit, dar am folosit unt", explica un copil.
Si desertul a fost unul inedit : clatite roz cu banane, miere, unt de arahide sau ciocolata neagra. Ingredientul secret a fost sucul de sfecla, iar ingredientul lipsa zaharul.