Turiștii nemți care ar fi abuzat mai mulți minor vor să meargă în Germania

Dată publicare: 17-08-2017 13:01
Dată actualizare: 24-08-2017 16:16


Cei doi turiști germani condamnați de Tribunalul București la pedepse cu închisoarea pentru că ar fi abuzat sexual mai mulți copii ai străzii din zona Gării de Nord au revenit în fața Curții de Apel din București.

Cei doi cer permisiunea să se întoarcă acasă în Germania de unde vor să continue procesul la capătul căruia speră să-și dovedească nevinovăția.

Otto Daniel și Mundi Matthias sunt cei doi cetățeni germani care au fost condamnați deja în primă instanță de Tribunalul București la cinci, respectiv 4 ani de închisoare, după ce au fost găsiți vinovați de două capete de acuzare: folosirea prostituției infantile și pornografie infantilă.

Asta chiar dacă ei continuă să susțină că sunt nevinovați, că sunt victime ale unor conspirații și că adevărul personaj care ar fi abuzat de copiii străzii, din zona Gării de Nord, ar fi în realitate un cetățean elvețian cu care nu au nimic de- a face.

Până acum nu mai puțin de 100 de plângeri depuse de cei cetățeni germani împotriva autorităților române: polițiști, procurori. Unul dintre ei a arătat ultima plângere pe care a făcut-o la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva unuia dintre judecători care a refuzat să-i elibereze.

Așadar, sunt dispuși să meargă până la capăt, amenințând chiar cu procese la CEDO România.

Prezența lor joi la Curtea de Apel București este legată de o solicitare mai puțin obișnuită a celor doi și anume le solicită judecătorilor Curții de Apel să le permită să se întoarcă acasă în Germania și practic să fie plasați sub un control judiciar european.

O chestiune, care cel puțin aparent, este dificil de realizat, dar ei spun că există suficientă legislație la nivel european care să le permită judecătorilor români să le acorde această libertate mai mare de mișcare, spunând că, dacă va fi cazul, vor face tot posibilul ca ei să se prezinte la proces pentru a-și dovedi nevinovăția.

Daniel Otto: Nu există nicio dovadă împotriva noastră. Totul se bazează pe ilegalităţi. Nu există niciun motiv că noi să fim condamnaţi. Aţi avut relaţii cu minori aici în România? Nu am avut nico relaţie cu un minor sub 13 ani, sub 15 ani şi nu am nicio relaţie cu nimeni care are sub 15 ani, aşa cum cer legile din România!

Cei doi resping acuzaţia că ar fi abuzat sexual copiii străzii care îşi duc veacul în zona Gării de Nord. Iar despre cei care sunt victime în anchetă procurorilor DIICOT, spun că s-ar fi prostituat şi şi-ar fi dat acordul că să aibă relaţii nepotrivite cu ei.

Otto şi Mundin, care susţin că s-ar fi logodit în perioada în care erau arestaţi preventiv, sunt acum plasaţi în arest la domciliu. Ei pretind că agresorul ar fi un cetăţean elveţian arestat în aceeaşi operaţiune a DIICOT şi care a fost deja condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare. Şi îi acuză pe anchetatori că ar fi uneltit împotriva lor împreună cu victimele, că să obţină bani de la familiile lor din Germania.

Furioşi din pricina a tot ceea ce li se întâmplă în România, cei doi germani au făcut plângeri penale împotriva celor care i-au anchetat şi juidecat. Şi că să fie siguri că aceştia vor plăti, i-au cerut procurorului general din germania să ancheteze autorităţile de la bucureşti.

O cerere absurdă, spun surse judiciare, pentruc că autorităţile germane nu se pot amestecă în anchetele din România. Iar controlul judiciar european solicitat de suspecţi i-ar putea ajută să dispară fără urmă după eventuală condamnare definitivă şi să nu mai ajungă într-o închisoare din România.

Rămâne de văzut dacă judecătorii Curții de Apel București le vor da crezare argumentelor și mai ales dacă vor lua această decizie neobișnuită de-ai plasa la arest sub control judiciar, însă nu cu interdicția de-a rămâne pe teritoriul României, din potrivă cu permisiunea de-a pleca înapoi acasă în Germania.

Rămâne de văzut care va fi verdictul și mai ales care va fi până la urmă finalul acestei povești în care Otto Daniel susținea răspicat că nu poate fi tratat de autoritățile române ca un pedofil pentru că, spune categoric, nu ar fi avut relații sexuale cu copii mai mici de 16 ani, iar dacă ar fi avut relații, aceastea ar fi fost consfințite.

Poveste extrem de încâlcită, extrem de controversată, la capătul căreia justiția din România trebuie să spună care este vinovăția celor doi și mai ales dacă există suficiente argumente ca cei doi turiști germani să fie găsiți vinovați și care este pedeapsa pe care o merită.


VIDEO PROTVPLUS.RO