Trei adolescenti din Pitesti au ajuns la spital, dupa ce au fumat etnobotanice si au fost gasiti zacand pe jos


Ultimul update: Marti 19 Mai 2015 06:52
Data publicarii: Sambata 16 Mai 2015 07:31
Categorie: Stiri actuale

O tigara cu etnobotanice i-a trimis direct la spital pe trei adolescenti din Pitesti. Baietii, in varsta de 15, 16 si 17 ani, zaceau pe asfalt cand i-a gasit un trecator si a sunat imediat la 112.

Dupa ce si-au mai revenit cat de cat, copiii le-au povestit medicilor de pe ambulanta ca au cumparat de la un necunoscut o tigara "mai speciala" si au fumat-o impreuna, dar imediat li s-a facut rau.

Mai multe ambulante SMURD au ajuns, vineri seara, in cartierul pitestean Prundu, dupa ce un trecator a anuntat la 112 ca trei adolescenti zac nemiscati pe trotuar. Cand i-au gasit medicii, baietii erau constienti, dar se simteau rau.

Tinerii le-au povestit medicilor ca in timp ce se plimbau au fost abordati de un necunoscut care le-a cerut 10 lei pentru o tigara mai speciala. Dupa ce au fumat insa tigara minune, au inceput sa se simta din ce in ce mai rau, pana cand nu s-au mai putut tine pe picioare.

"Unul dintre ei a fost somnolent, motiv pentru care toti au fost adusi la unitatea de primiti urgente a spitalului de pediatrie", a spus Rodica Barbu Maximilian, SMURD Arges.

"Am primit trei adolescenti in varsta de 15, 16 si 17 ani cu stare generala alterata, usor obnubilati in urma consumului de etnobotanice: negrita! Nu stiu ce-i aia. Deocamdata ei sunt stabili, viata nu le este pusa in pericol, vor ramane in supraveghere pana maine dimineata si dupa vom vedea ce e de facut", a spus Eduard Morlova, Spitalul de Pediatrie Pitesti.

Medicii au sesizat imediat politia, iar agentii incerca sa afle de unde si-au procurat adolescentii tigara si daca au mai cumparat si altii etnobotanice. In acelasi timp au fost anuntati si parintii celor trei.

VIDEO PROTVPLUS.RO