Inventarul nemultumirilor lui Traian Basescu. Fostul presedinte se plange ca in noua sa vila nu are garaj si intimitate

Dată publicare: 09-06-2015 18:09
Dată actualizare: 12-06-2015 07:17


La o zi dupa ce a inspectat santierul din Primaverii, unde este renovata noua sa vila de protocol, Traian Basescu este nemultumit de locuinta in care ar trebui sa se mute.

Intr-o scrisoare adresata Guvernului, fostul presedinte sustine ca vila in care a locuit si familia lui Petre Roman nu respecta normele de securitate sau de intimitate. In plus, nu are suficient spatiu pentru primirea invitatilor si nici pentru munca de birou.

Intr-o scrisoare trimisa Secretariatului General al Guvernului si Regiei Autonome pentru Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat, Traian Basescu se declara nemultumit de casa din cartierul Primaverii, care nu s-ar ridica la standardele impuse in cazul unui fost sef de stat.

Traian Basescu a identificat cateva probleme: casa nu are spatiu pentru cabinet de lucru, nu dispune de salon de primire pentru vizitatori si nu are garaj. In plus, Traian Basescu sustine ca noua vila de protocol nu respecta nici standardele de securitate, dar nici pe cele de intimitate, din moment ce se afla in vecinatatea unui bloc cu 4 etaje, din care se poate vedea cu usurinta cine intra si cine iese din curtea fostului presedinte.

In acelasi document, Traian Basescu sugereaza executivului si cateva solutii inainte sa accepte noua locuinta de protocol.

Fostul sef al statului propune RAAPPS sa-i amenajeze un birou de lucru intr-un alt imobil si sa-i asigure doua locuri de parcare provizorii, pana cand regia construieste un garaj la vila din strada Gogol. In ceea ce priveste securitatea, Traian Basescu sustine ca, in cazul unui incident, singurii responsabili legali vor fi Regia Autonoma si Guvernului Romaniei.

Fostul presedinte enumera in document si cateva exemple de incidente la care ar fi expusa noua locuinta: violarea intimitatii, intrare prin efractie in curte sau in locuinta, respectiv afectarea sigurantei personale si a familiei.

In finalul documentului, Traian Basescu se angajeaza sa semneze procesul verbal de predare-primire a locuintei imediat ce vor fi incheiate lucrarile si respectate solicitarile, insa nu mai devreme de 15 iunie.

Reprezentantii RAAPPS nu au comentat scrisoarea trimisa de fostul presedinte. 


VIDEO PROTVPLUS.RO