Toni Dobos, condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, in dosarul "Valiza". Si-a recunoscut vinovatia

Ultima actualizare: 21-12-2014 07:29

Joi se inchide definitiv dosarul "Valiza", in care George Becali a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare, pentru ca in 2008 a incercat sa ii mituiasca pe fotbalistii de la Universitatea Cluj.

Un alt protagonist al scandalului de coruptie, fostul presedinte al gruparii ardelene, Toni Dobos, a ajuns la o intelegere cu procurorii anticoruptie, iar instanta trebuie sa consfiinteasca acordul de recunoastere a vinovatiei si sa ii dea pedeapsa.

Unul dintre cei mai mari fotbalisti romani, Toni Dobos, isi leaga definitiv numele de acest scandal rusinos de coruptie petrecut in luna mai 2008, atunci cand Gigi Becali a pus la bataie acea celebra valiza cu 700.000 de euro, pentru a-i convinge pe fotbalistii de la Universitatea Cluj sa incurce rivala CFR Cluj, pentru ca, astfel, Steaua sa-si asigure titlul de campioana.

La vremea respectiva, s-a organizat un flagrant, iar valiza a fost confiscata de procurorii anticoruptie, apoi au urmat celebrele procese la capatul carora Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de inchisoare. Vicepresedintele Steaua a fost, de asemenea, condamnat la inchisoare. In acelasi dosar, fostul selectioner, Victor Piturca, a primit o condamnare de un an cu suspendare pentru ca ar fi incercat sa-i dea o mana de ajutor lui Becali.

Pentru cel de-al patrulea personaj implicat in acest scandal, fostul presedinte al Universitatii Cluj, Toni Dobos, lucrurile s-au complicat si asta pentru ca la 3 luni dupa flagrant el a fost implicat intr-un accident de circulatie si a fost la un pas sa-si piarda viata.

Iata ca dupa atatia ani el a fost cercetat de procurorii anticoruptie sub acuzatia de complicitate la dare de mita, pentru ca nu mai avea ce sa nege si pentru ca daca s-ar fi ajuns la un proces propriu zis risca sa ajunga in spatele gratiilor. Astfel, el a ajuns la o intelegere cu procurorul de caz, cu care a si incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei, astfel incat pedeapsa pe care Toni Dobos o primeste este de 2,5 ani cu suspendare. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO