Terenuri agricole distruse și case inundate după ce au furat o țeavă

24-05-2019 16:32

Starea de alertă - cod roşu de inundaţii - se menţine în comuna Sânpaul din judeţul Mureş, acolo unde un dig s-a rupt și este pericol iminent ca şuvoaiele să se reverse.

De trei zile, pompele de evacuare sunt neoprite după ce apele au năvălit în curţile oamenilor şi pe terenurile agricole. În trei zile, nivelul apei a scăzut cu un metru însă, din nefercire, meteorologii anunţă ploi şi pentru zilele următoare.

Comună Sânpaul este înconjurată de ape. Aici un dig de pământ construit în urmă cu 60 de ani a cedat, după ce o ţeavă lungă de 3 metri din metal a fost furată, iar pământul a luat-o la vale şi întreaga localitate a fost înconjurată de ape.

Gagyi Mihai, ISU Mureş: "Acţionăm încontinuu cu motompompe cu capacitate mărită, două camioane de intervenţie, 16 cadre care acţionează de dimineaţă. Avem pregătiţi colegi, apa este pompată i continuu, timp de trei zile a fost pompată încontinuu cu pompele de capacitate maximă".

Zona este monitorizată şi de reprezentanții Apelor române, care cu ajutorul buldoescavatoarelor sapă treceri.

David Csaba, director tehnic Administraţia Bazinala de Apă Mureş: 'Cea mai bună soluţie ca să elibearm apa de pe suprafeţele agricole este această mică tăietură, să iasă apă".

Până acum nivelul apei a scăzut însă destul de puţin. În zonă, mai multe locuinţe sunt înconjurate de ape, iar terenurile agricole sunt distruse.

În urma evenimentelor meteorologice produse în ultimele zile, în judeţul Mureş au fost inundate aproape 5.000 de hectare de teren agricol, păşuni şi fanate. Au fost afectate 355 de case şi peste 600 de anexe, 20 de poduri şi 140 de podete.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO