Un nou fuior de tornadă s-a format în sudul țării. Explicațiile specialiștilor ANM

Ultima actualizare: 24-05-2019 17:49

Un nou fenomen spectaculos, ce seamănă cu o tornadă, s-a format vineri după-amiază în judeţul Ialomiţa, la aproape o lună de la vârtejul uriaș din Călăraşi care a produs pagube importante.

Vorbim, însă, de această dată despre un fenomen meteorologic inovensiv, de forma unui fuior, au anunţat meteorologii.

Imaginile ce durează doar 9 secunde au fost surprinse în judeţul Ialomiţa, în dreptul localităţii Slobozia Nouă.

Deşi sunt foarte scurte şi sunt filmate dintr-un vehicul aflat în mers, se vede foarte clar cum fuiorul se formează pe câmpul din apropiere, la doar câteva sute de metri de partea carosabilă.

Am luat legătura şi cu meteorologii de la ANM, care s-au uitat pe imagini şi ne-au spus că acest fenomen NU poate fi considerat o tornadă pentru că, de acestă dată, fuiorul nu a atins pământul şi nu s-a format, practic, o pâlnie, aşa cum se întâmplă în cazul unei tornade.

Fuiorul format în Ialomiţa nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru populaţie, susţin reprezentanţii ANM.

La sfârşitul lunii trecute, o tornadă formată în localitatea Drajna, din judeţul Călăraşi, a smuls acoperişurile a 16 case şi a răsturnat un autobuz cu pasageri aflat în mers.

În plus, vineri după amiază, meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme severă imediată în Olt, Ialomiţa, Suceava sau Bistriţa Năsăud.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO