Tăriceanu îi răspunde lui Lazăr: ”Acest lucru ar fi trebuit să le dea de gândit”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 15 Octombrie 2018 14:43
Categorie: Stiri Politice
Calin Popescu Tariceanu

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a răspuns criticilor formulate de procurorul general al României Augustin Lazăr, după ce Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pe tema legilor justiției.

Tăriceanu s-a referit la faptul că, după adoptarea acestei OUG, la Parchetul General vor fi delegate doar persoane cu experiență profesională.

Ceea ce pot să vă spun este că nu mi se pare normal ca la parchete de nivel înalt, Parchetul General, să lucreze persoane care nu au suficientă experiență. Și acest lucru ar fi trebuit să le dea de gândit celor care au gândit detașările unor procurori lipsiți de experiență pentru a instrumenta astfel de dosare. Dacă e cazul! Eu vorbesc în principiu, nu cunosc dosarele la care faceți referire sau la care face referire procurorul general.

Dar ca chestiune de principiu, cred că peste tot e normal să lucreze oameni care au deja acumulată o bună experiență profesională și nu persoane care își fac ucenicia, ca să zic așa, pe dosare complicate.” 

Reacția sa vine la scurt timp după ce procurorul general al României Augustin Lazăr a tras un semnal de alarmă în privința situației apărute după adoptarea ordonanței de urgență care modifică legile justiției.

Lazăr afirmă că toate marile dosare aflate pe rolul Parchetului General vor fi afectate, deoarece una dintre prevederile OUG pe legile justiției vizează eliminarea posibilității delegării procurorilor.

Întrebat de jurnaliști dacă vor fi afectate și dosare precum cel al Revoluției din 1989 sau cel al violențelor jandarmilor din 10 august, procurorul general a răspuns afirmativ.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO