Târgu Jiu, pe lista oraşelor cu mari probleme în ridicarea gunoiului menajer


Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Luni 02 Octombrie 2017 13:30
Categorie: Stiri actuale

Târgu Jiu a intrat pe lista oraşelor cu mari probleme în ridicarea gunoiului menajer. Firma de salubritate a sistat serviciile pentru asociaţiile de proprietari cu mari datorii şi ameninţă că peste două săptămâni nu va mai ridică deloc gunoiul.

A fost un şoc, luni dimineaţă, pentru locatarii blocurilor din zona de sud a oraşului să vadă mormanele de gunoaie neridicate. S-a ajuns în situaţia de acum din cauza datoriilor neachitate în valoare de peste 2.5 milioane de lei.

Unele asociaţii de proprietari nu şi-au achitat facturile de ani de zile, iar acum operatorul de salubritate din oraş s-a decis să pună piciorul în prag.

În două săptămâni serviciul ar putea fi sistat în tot oraşul, dacă până atunci datornicii nu îşi achita din restante.

Marcel Românesc, primar municipiul Târgu Jiu: "Noi sperăm că în zilele următoare să se termine această modalitate de protest a celor de la Polaris şi să facem în aşa fel încât să se reia ridicarea gunoiului, încercăm să găsim soluţiile cele mai bune, să nu ajungem într o astfel de situaţie".

Deocamdată, gunoiul nu se ridică în jumătate de oraş. Cele mai mari datorii sunt la asociaţiile de proprietari, în timp ce cei mai buni platnici sunt la gospodăriile individuale.
 

O mașină de gunoi s-a scufundat în asfalt, la Cluj. Cum s-a format groapa uriașă
Groapa de gunoi de lângă Cluj, o bombă ecologică. Se scurg substanţe toxice și e pericol de contaminare
VIDEO PROTVPLUS.RO