Romania va gazdui in 2018 Summitul "Initiativei celor Trei Mari", la care, anul acesta, a participat si presedintele SUA


Ultimul update: Duminica 09 Iulie 2017 06:57
Data publicarii: Joi 06 Iulie 2017 13:38
Categorie: Stiri actuale

Presedintele Klaus Iohannis a propus joi, la summitul "Initiativei celor Trei Mari" (Baltica, Adriatica, Neagra), care are loc la Varsovia, ca urmatoarea reuniune sa aiba loc, anul viitor, la Bucuresti. Propunerea a fost acceptata imediat.

Seful statului a precizat ca obiectivele tarii noastre sunt atragerea investitiilor si dezvoltarea infrastructurii, pentru a crea un coridor intre statele baltice si Balcani care sa treaca prin Romania. Un alt subiect discutat a fost cel al securitatii energetice si diversificarii surselor de energie.

Iohannis a afirmat ca scopul acestui summit este realizarea unor "coridoare" intre nord si sud, care sa lege cere trei mari: Adriatica, Marea Neagra si Marea Baltica. Potrivit presedintelui, aceste "coridoare" trebuie sa fie atat rutiere, cat si ferate, dar si in domeniul transportului de date si de energie.

"Un aspect mai special pentru noi este faptul ca am invitat participantii sa facem acest summit anul viitor in Romania, invitatie care a fost imediat acceptata", a spus seful statului, potrivit News.ro.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO