Surse: Firme care se ocupau de curățenia din spitale, vizate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Dată publicare: 14-04-2021 08:06
Dată actualizare: 14-04-2021 08:17


politie

Polițiștii efectuează percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu prejudiciu de 4,2 milioane lei.

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și șase mandate de aducere, în București și județele Ilfov și Călărași, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

În fapt, din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2012- 2014, reprezentanții a patru societăți comerciale s-ar fi sustras de la plata taxelor și impozitelor evidențiind contabil și declarând cheltuieli fictive.

Tot din probatoriul administrat a reieșit că societățile în cauză prestau, printre altele, și servicii de curățenie în diverse unități sanitare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în cuantum de 4.200.000 lei.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1.

Potrivit unor surse, firmele s-au ocupat de curățenie la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan" și la Spitalul de Arși. Spitalele nu sunt implicate.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO