Surpriza unui timișorean care s-a îndrăgostit pe Facebook de o ”cântăreață” din R. Moldova

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
relatie facebook - ilustratie
iStock

Un bărbat din Suceava a fost ridicat de mascați după ce și-ar fi creat o identitate falsă pe Facebook, pretinzând că este o cântăreață din Republica Moldova, și a convins un bărbat din Timișoara să îi trimită peste 20.000 de lei.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au organizat, luni, două percheziții în Suceava, în urma cărora au ridicat un bărbat de 35 de ani, suspectat de fraudă informatică, au transmis, marți, reprezentanții IPJ Timiș, relatează tion.ro.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie 2016, cel în cauză ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, utilizând identitatea unei persoane de sex feminin și ar fi corespondat cu un bărbat, pe care l-ar fi determinat să-i trimită, în repetate rânduri, bani prin intermediul unui sistem de transfer rapid. În această perioadă, victima i-ar fi trimis celui în cauză peste 20.000 de lei. În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două telefoane mobile, o tabletă și înscrisuri”, au precizat sursele citate.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, victima, un bărbat din Timișoara, s-a îndrăgostit nebunește de ceea ce credea el că e o cântăreață de muzică populară din Republica Moldova. Cei doi au schimbat ani buni mesaje pe Facebook, însă „cântăreața”, deși îi declara iubire veșnică, nu reușea niciodată să ajungă la Timișoara pentru a se întâlni cu pețitorul ei și găsea diverse scuze pentru a nu fi sunată.

Într-un final, bărbatul înamorat a făcut rost de numărul de telefon al adevăratei cântărețe și a sunat-o. Însă a aflat cu stupoare că în toți acești ani el, de fapt, trimisese bani unei alte persoane. Nervos, bărbatul a dat fuga la poliție și a relatat toată povestea.

Polițiștii au intrat pe fir și au aflat imediat că în spatele contului fals se afla un moldovean de 35 de ani. Acesta a ajuns acum în spatele gratiilor, fiind reținut pentru 24 de ore.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO