Strategia națională de vaccinare va fi modificată. În etapa a 2-a vor fi incluse persoanele fără adăpost și cele cu handicap

15-01-2021 19:29


vaccin

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat vineri că Guvernul va adopta săptămâna viitoare o hotărâre care va modifica strategia naţională de vaccinare.

El a precizat că vor fi incluse două noi categorii de persoane vulnerabile în etapa a doua de vaccinare şi anume oamenii fără adăpost şi persoanele cu handicap şi cele care le îngrijesc, transmite News.ro.

„Un ultim punct este hotărârea de Guvern de modificare a strategiei naţionale de vaccinare a României. Va intra pe agenda Guvernului săptămâna viitoare şi pot să vă spun că vor fi anumite modificări. Pot să vă spun de pe acum că în etapa doi de vaccinare vor intra persoane vulnerabile precum oamenii fără adăpost, precum persoanele cu handicap, la fel şi cei care trăiesc sub acelaşi acoperiş şi cei care îi îngrijesc. Acestea sunt două categorii de persoane pe care vă asigur că le vom include în etapa a doua din strategia de vaccinare. Cu alte cuvinte, oameni care vor avea acces imediat la vaccinare”, a declarat Vlad Voiculescu, vineri la finalul şedinţei de Guvern.

 

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO