Castiga 1.000 de euro pe luna si trimitea toti banii familiei. Povestea lui Hardy Chauncey. VIDEO

Ultima actualizare: 26-10-2012 23:47

Spitalul in care a murit baschetbalistul american face publice ultimele momente din viata acestuia. Hardy Chauncey a fost adus cu Salvarea de la Giurgiu pentru a face un computer tomograf la "Bagdasar-Arseni".

Sportivul nu dadea semne privind gravitatea leziunilor, iar medicii l-au operat dupa ce au constatat hemoragie masiva, baschetbalistul intrand in stop cardiac de trei ori, ultimul fiindu-i fatal.

Iata cronologia prezentata de medici:

ora 10:30 Barbatul a fost adus cu Salvarea de la Giurgiu pentru un computer tomograf cerebral. Era in stare comatoasa (Glasgow 8-9), dar respira singur. Nu dadea semne de gravitate a bolii, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Spitalului "Bagdasar-Arseni", Florian Bica.

La computerul tomograf s-a vazut un traumatism cranio-cerebral frontal dreapta si un hematom la ochiul de pe aceeasi parte. In plus, sportivul avea hemoragie craniana masiva.

ora 12:07 Hardy Chauncey a fost internat in Clinica de neurochirurgie.

ora 17:25 Starea baschetbalistului s-a degradat brusc si acesta a facut un prim stop cardiorespirator resuscitabil.

Imediat, el a fost dus in sala de operatie pentru decomprimarea creierului inundat de sange, din hemoragia masiva. In timpul interventiei a facut un al doilea stopcardiovascular, resuscitabil, de asemenea.

ora 19:15 Dupa ce a fost scos din sala de operatie Hardy Chauncey a facut un al treilea stop care nu a mai putut fi resuscitat.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Giurgiu, Elisabeta Bene, declarase anterior ca Hardy Chauncey ajunsese la unitatea sanitara "in stare comatoasa", cu un hematom deasupra obrazului drept, iar la inceput au existat suspiciuni de coma alcoolica.


Cine era Hardy Chauncey

"Dupa colegiu voi incerca sa joc peste Ocean. poate undeva in germania, italia, undeva unde sunt bine platit sa incerc sa fac mai bine, sa imi fac o cariera, sa o tin tot asa cat pot...," la asta visa in martie 2010, Chauncey Hardy, proaspat absolvent al colegiului Sacred Heart din statul american Connecticut. N-a fost sa fie Germania, n-a ajuns nici in italia, l-a primit Romania.

O echipa mica, pe numele ei clubul Sportiv Scolar Giurgiu l-a vrut pentru performanta si i-a oferit un salariu de 1.000 de euro pe luna. Toti banii se duceau la familia lui in Statele Unite.

Pentru el, baschetul facuse in Statele Unite diferenta dintre o viata de infractor si una de sportiv.

"O gramada de copii ajung sa aiba probleme, fie joci baschet fie vinzi droguri, asta este ceea ce m-a tinut departe de probleme, m-a scos de pe strada," spunea Chauncey.

Hardy a facut ce a stiut cel mai bine: a marcat pentru echipa din Giurgiu.

La fel si sambata in meciul cu Dinamo, in care a inscris nu mai putin de 22 de puncte.

Sute de oameni au mers astazi la clubul sportiv scolar si au aprins o lumanare pentru Hardy.

Acelasi pelerinaj impresionant a inceput si in locul in care s-a produs cutremuratorul atac.

Ultimele imagini cu baschetalistul american in viata. "Si-a pus sapca pe capul unei fete"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO