Controversele anchetei in cazul mortii lui Hardy: nici macar nu se stie de cate ori a fost lovit

Ultima actualizare: 27-10-2012 16:34

Prima controversa a anchetei: momentul atacului. Mai multe variante au fost vehiculate in ultimele zile, toate avand ca punct de plecare declaratii ale celor care ar fi fost in clubul din Giurgiu.

VARIANTA 1

Conform primului scenariu, sportivul american si-a pus sapca pe capul unei tinere si i-a scos astfel din minti pe prietenii ei.

VARIANTA 2

Sau a avut o discutie aprinsa cu prietenii lui Gypsy Gypsanu si cel din urma a reactionat violent.

Varianta din urma este sustinuta si de invinuit, care astazi in fata judecatorilor a spus ca l-a lovit pe Hardy pentru ca i s-a parut ca il ataca.

Un alt aspect ramas neelucidat la 6 zile de la tragedie: au fost mai multe lovituri sau mai multi atacatori?

Medicii de la Institutul de Medicina Legala spun ca au constatat doua lovituri: una in fata, la ochiul drept, de la pumn si una la spate, de la lovitura cu capul de pardoseala.

Neurochirurgul de la spitalul Bagdasar din Capitala spune insa ca a gasit mai multe hematoame pe creier, semn ca au fost mai mult de doua lovituri.

SPUNE CE STII! Stirile ProTV te intreaba ce stii despre "fratia manelelor".Trimite informatii si imagini despre relatiile dintre alesii tai, sefi de institutii si membri ai clanurilor interlope pe www.stirileprotv.ro la sectiunea Stirea Ta.

Managerul clubului de baschet la care juca Hardy sustine varianta unui atac repetat si spune ca au fost mai multi agresori, adica infirma varianta suspectului si a legistilor.

Discutam si despre doi barbati de inaltimi diferite. Gypsanu are 1,65 m, Hardy 1,85 m. Conteaza diferenta?

Oamenii din box spun ca este nesemnificativa. Si, atentie, daca cel care loveste are bratele scurte, puterea sa creste. Pe langa forta, specialistii aduc in discutie si viteza de executie a loviturii, care a fost fara indoiala fulgeratoare, prinzandu-l total nepregatit pe Hardy.

Poate o singura lovitura sa produca asemenea distrugeri?

Da, spun aceiasi specialisti, daca a fost un croseu de stanga. In general, duce la pierderea cunostintei, iar caderea celui lovit este necontrolata. Orice obiect contondent pe care ar putea sa cada cu capul poate aduce moartea.

Asadar, anchetatorii trebuie acum sa puna cap la cap cele doua expertize medicale - cea a legistilor si cea a mediciul de la Bagdasar - si sa stabileasca de cate ori a fost lovit Chauncey Hardy.

Apoi, procurorii au de aflat daca a mai existat si un al doilea sau poate al treilea atacator. Pana una alta, martorii se contrazic chiar si in detalii simple.

Inregistrarile video care, spun politistii, nu exista pentru ca nu functionau camerele de supraveghere, ar fi lamurit ce s-a petrecut acolo.

Procurorii asteapta de la Instititul de criminalistica o expertiza care sa spuna daca imaginile au fost sterse sau daca, intr-adevar, aparatele nu au functionat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO