Ultimele imagini cu baschetalistul american in viata. Gestul care i-a adus sfarsitul

×
Codul embed a fost copiat

Drama lui Hardy, un baschetbalist american ucis dupa ce a fost atacat intr-un club din Giurgiu, ne revolta si ne reaminteste de durerosul caz Marian Cozma. Sportivul de 23 de ani sarbatorea victoria echipei sale si flirta cu o fata.

Aici se opresc, insa, asemanarile cu dosarul handbalistului nostru. In cazul americanului, medicii romani nu au dat un diagnostic in timp util. Iar politia si parchetul din Giurgiu au tratat cu superficialitate dosarul.

Locuitorii spun ca nu este vorba de lipsa de interes, ci de o mare teama. Mai exact, clanul "Butoane" ar fi atat de influent in zona, incat a reusit sa se impuna chiar si in fata celor care ar trebui sa ne apere.

Ultimele imagini cu Chauncey Hardy in viata, sunt la finalul articolului.

Fotografiile au fost facute chiar in noaptea in care baschetbalistul american ar fi fost atacat de Ionut Tanasoaie, zis Gipsy. Sportivul sarbatorea victoria echipei sale impotriva lui Dinamo in clubul de noapte "Emotione" din Giurgiu. E fericit, doar a marcat 22 de puncte, chiar numarul de pe tricou. Urmeaza insa atacul.

Citește și
Mark Gitenstein
Ambasada SUA: Suntem ingrijorati cu privire la circumstantele decesului baschetbalistului american
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Sportivul i-ar fi pus sapca lui pe cap tinerei, lucru care i-a scos din minti pe cei ce o insoteau. Cel care ar fi lovit esre Ionut Tanasoaie, zis Gypsy. Un apropiat al clanului interlop Butoane, temut in judetul Giurgiu. In aceasta fotografie de exemplu, pe care si-a postat-o pe internet, apare alaturi de fiul liderului gruparii criminale. Avocatul acestuia spune ca Gypsy ar fi incercat sa se apere de atacul sportivului.

Luat prin surprindere probabil, Chauncey s-a prabusit si s-a lovit de marginea ringului de dans. Minute in sir a zacut acolo fara ca cineva sa reactioneze. In cele din urma a fost transportat la spitalul din Giurgiu.

Creierul lui era inundat de sange. L-au trimis la Bucuresti, unde a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni, in jurul orei 10:30 duminica dimineata.

Pana la ora 17:25 sportivul a fost supus unei analize la computerul tomograf, iar medicii au cautat familia ca sa ia aprobarea pentru o interventie chirurgicala pe creier. Tanarul a facut insa un stop cardiorespirator, iar echipa a fugit cu el in sala de operatii. Acolo, un nou stop cardiac. Inima lui Hardy a cedat. In tot acest timp, la Giugiu era declansata o ancheta medicala.

Raport INML

Concluziile preliminare ale raportului de autopsie in cazul baschetbalistului american Hardy Chauncey arata ca decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura craniana.

Hardy Chauncey si-a pus sapca pe capul unei tinere

Scandalul a pornit cand americanul si-a pus sapca pe capul unei tinere in timp ce dansa in discoteca din Giurgiu. Un tanar i-a reprosat asta, iar Ionut Tanasoaia a intervenit, americanul dandu-i de inteles ca nu stie limba romana, insa agresorul l-a lovit puternic in barbie pe sportiv.

Victima a fost proiectata si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans, situata la o diferenta de nivel de 40 de centimetri de locul unde era baschetbalistul cand a fost pocnit.

Avocatul agresorului: a incercat sa se apere de un atac al sportivului

Emil Vuca, avocatul lui George Ionut Tanasoaia, tanarul care l-a lovit pe baschetbalistul american intr-un local din Giurgiu, sustine ca acesta ar fi incercat sa se apere de un atac al sportivului, pe care ar fi incercat sa il convinga sa ii lase prietenii in pace.

"Am vorbit cu clientul meu, mi-a spus ce s-a intamplat, a spus si procurorului. Am inteles ca a incercat sa se apere efectiv de un atac al baschetbalistului. E diferenta de talie semnificativa intre ei, clientul meu are 1,65 inaltime si nu e solid. Practic, i-ar fi cerut sportivului sa-i lase prietenii in pace, s-a luat de una dintre fete, am inteles. Acesta nu a inteles si a incercat sa-l loveasca, iar clientul meu s-a aparat si l-a impins, acesta lovindu-se la cap. Parchetul urmeaza sa stabileasca acum ce s-a intamplat. Clientul meu nu a fugit. A plecat, nestiind ce s-a intamplat, apoi, cand a auzit ca baiatul a murit, s-a predat politiei. Nu are nicio legatura cu niciun clan, cu vreo grupare infractionala si nici nu a mai comis alte fapte", sustine avocatul lui Tanasoaia.

Era lovit la cap, dar au crezut ca era beat

"Pacientul a venit in stare comatoasa, cu un hematom deasupra obrazului drept, cu escoriatii la buza superioara, cu o plaga, fara semne neurologice de focar. La inceput au fost suspiciuni de coma alcoolica. Cei care l-au adus au declarat ca acesta consumase bauturi alcoolice. A fost monitorizat pe cord, tensiune, respiratie, diureza, iar la un moment dat starea acestuia s-a imbunatatit de la 3 la 9 pe scala Glasgow, s-a superficializat coma practic. Coma alcoolica a fost un diagnostic de etapa", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Giurgiu, Elisabeta Bene.

Potrivit acestuia, ulterior starea sportivului s-a inrautatit.

"La 7.45, la o noua evaluare, starea lui s-a inrautatit. A facut brahicardie, s-a rarit pulsul, dupa care a prezentat semne neurologice de sufocare, iar in acel moment, in conditiile in care spitalul nostru nu are tomograf, s-a decis transportarea pacientului la Spitalul Bagdar Arsenie din Bucuresti", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Giurgiu. Ea a precizat ca sportivul a fost trimis la spitalul din Capitala cu diagnosticul "traumatism cranio-cerebral mediu cu hematom periorbital drept".

Autoritatile din Romania vor sa faca lumina in acest caz

Surse medicale au declarat pentru Stirile Pro TV ca exista indicii potrivit carora tanarul baschetbalist ar fi stat in unitatea medicala din Giurgiu timp de 4 ore, fara ca nimeni sa se ocupe de el.

Astfel, Ministerul Sanatatii a cerut declansarea urgenta a unei anchete.

"Ministerul Sanatatii a solicitat Directiei de Sanatate Publica Giurgiu demararea de urgenta a unei anchete cu privire la modul in care au fost respectate procedurile si protocoalele de urgenta in cazul sportivului amercican, Chauncey Hardy pe durata prezentei in Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu. De asemenea, Ministerul Sanatatii a solicitat si personalului medical de la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasari Arseni un raport complet cu privire la starea de sanatate a pacientului in momentul internarii.
Daca aceste rapoarte nu vor fi concludente, Ministerul Sanatatii analizeaza posibilitatea delegarii unei comisii proprii de ancheta la Giurgiu. Se estimeaza ca, in termen de 48-72 de ore, vor putea fi prezentate primele concluzii ale verificarilor."
- se arata in comunicatul Ministerului Sanatatii.

De asemenea, chestorul principal Liviu Popa, seful Politiei Romane, a dispus astazi declansarea unor verificari in Giurgiu, acolo unde s-a produs tragedia. El a trimis doi ofiteri de la IGPR care sa verifice modul in care a avut loc ancheta si sa coordoneze cercetarile.

Ambasada SUA in Romania se declara "ingrijorata"

Ambasada SUA la Bucuresti a transmis astazi condoleante familiei baschetbalistului american care a decedat la Giurgiu. Totodata, oficialii americani s-au declarat ingrijorati de circumstantele in care s-a produs incidentul.

"Adresam cele mai sincere condoleante familiei celui decedat. ii sprijinim in aceste momente dificile. Suntem ingrijorati cu privire la circumstantele in care s-a produs decesul acestui cetatean american si vom urmari atent evolutia anchetei", a precizat ambasada americana.

Ultima noapte in viata

Reprezentantii clubului din Giurgiu, unde a avut loc bataia care l-a ucis pe baschetbalistul american, au postat pe Internet fotografii care au fost realizate in seara in care jucatorii de baschet au sarbatorit victoria cu Dinamo.

In aceste imagini apare si Chauncey Hardy, cu doar cateva ore inainte sa-si piarda viata. El este inconjurat de prieteni si pare vesel, cu zambetul pe buze - bucurandu-se, probabil, dupa victoria obtinuta la meciul cu Dinamo.

De altfel, ultimul sau meci va ramane memorabil pentru fanii americanului: Hardy Chauncey a fost extrem de dedicat, nu a parasit nici o clipa terenul de joc si a inscris in total 22 de puncte.

Sambata au fost realizate aceste fotografii, care il surprind pe baschetbalist petrecand alaturi de colegii si prietenii lui. Parea fericit. Dansa alaturi de o tanara blonda si nimic nu parea a fi in neregula. Totusi, intr-una dintre poze se vede cum baschetbalistul discuta cu un alt baiat, iar tanara il tine de mana ca si cum ar incerca sa il traga de-o parte.

Vezi la finalul articolului GALERIA FOTO cu ultimele imagini ale baschetbalistului american, realizate in seara in care a murit.

-► Drama americanului care a venit sa joace baschet in Romania

Moartea baschetbalistul american Hardy Chauncey, ucis in Romania, arunca un val negru de doliu peste lumea sportului. Incidentul s-a petrecut intr-un club de noapte din Giurgiu, acum doua seri.

De la aceste momente si pana la ora 4 dimineata, cand unul dintre colegi a sesizat ca sportivul lipsea de la masa, se pare ca nimeni nu stie ce s-a intamplat. Hardy Chauncey a fost gasit apoi pe ringul de dans, plin de sange. Medicii l-au preluat si l-au dus la spitalul Bagdasar din Bucuresti, unde a intrat imediat in operatie.

Anchetatorii au stabilit ca un pumn in figura l-ar fi pus la pamant si s-a lovit puternic cu capul de ringul de dans. O zi mai tarziu, tanarul a murit. Imediat dupa ce medicii au anuntat trista veste, un barbat s-a prezentat la Politia Giurgiu si si-a asumat atacul.

Concluziile preliminare ale raportului de autopsie in cazul baschetbalistului american Hardy Chauncey arata ca decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura craniana. Surse medico - legale au declarat ca autopsia s-a incheiat si ca s-au prelevat probe toxicologice, rezultatul acestora urmand sa fie cunoscut in doua - trei saptamani.

Potrivit raportului preliminar al autopsiei, decesul sportivului a survenit in urma unui traumatism cranio - cerebral puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura de craniu. Initial, el a primit ingrijiri la spitalul din Girugiu, iar apoi a fost transferat la "Bagdasar - Arseni".

-► Cine este suspectul: Adrian Ionut Tanasoaia, poreclit "Gypsy"

Ionut Tanasoaia in varsta de 25 de ani a fost dus sub escorta, in aceasta dimineata, la Tribunalul Giurgiu. Este principalul suspect in cazul mortii baschetbalistului Hardy Chauncey si, conform anchetatorilor, si-ar fi marturisit deja fapta. El este individul suspectat ca ar fi provocat moartea baschetbalistului american. GALERIE FOTO

La Giurgiu, ancheta politistilor a presupus audierea tuturor colegilor lui Hardy Chauncey, dar si ai membilor unui cunoscut clan interlop din oras, gruparea Butoane. Suspectul politistilor nu face insa parte din acest clan, dupa cum spun anchetatorii.

Adrian Ionut Tanasoaia in varsta de 25 de ani s-a predat duminica-noapte, in jurul orei 2, la politia din Giurgiu si a recunoscut ca l-a lovit pe sportivul american. Dupa ce au audiat martorii, oamenii legii deja ii luasera urma. Seara s-au organizat filtre la iesirile din judet, insa nu a fost gasit.

Conform procurorului de caz, suspectul s-ar fi luat la harta cu baschetbalistul in club dupa ce sportivul a dansat cu prietena lui. Este acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, iar oamenii legii urmeaza sa il duca in fata judecatorului cu propunere de arestare preventiva. Anchetatorii asteapta si rezultatul necropsiei, care va stabili exact din ce cauza a murit baschetbalistul.

Ce scrie presa internationala despre moartea lui Hardy

Presa internationala a scris despre decesul baschetbalistului american Chauncey Hardy, dupa un incident petrecut intr-un club din Giurgiu. Daily Mail noteaza ca sportivul a fost victima unei agresiuni socante.

"Un baschetbalist american moare dupa ce a fost batut cu salbaticie intr-un bar din Romania", a titrat jurnalul britanic Daily Mail, care mentioneaza ca Hardy a fost victima unei "agresiuni socante".

Cine a fost Chauncey Hardy, tanarul care a terminat Colegiul dupa 4 ani

Cei care l-au cunoscut pe Hardy spun ca aceasta a fost un sportiv model, cu o ambitie care i-ar fi asigurat cel mai probabil o cariera de succes.

"Un copil care termina Colegiul dupa 4 ani nu poate fi decat extraordinar, probabil ca stiti ca in Statele Unite, pana la 21 de ani, ei nu consuma alcool. Regimul de sportiv in Universitate este extrem de drastic. Iata ca se intoarce in Romania cazul Marian Cozma." - a spus Carmen Tocala, presedinta Federatiei Romane de Baschet.

Chauncey Hardy avea 23 de ani, iar in Romania a ajuns in luna august, cand a semnat cu CSs Giurgiu. In 2010 a absolvit Universitatea Sacred Heart si a evoluat timp de patru sezoane in NCAA.

A avut drept echipe favorite pe Atlanta Hawks si Dallas Cowboys, iar din propriile declaratii, filmul care l-a marcat cel mai tare a fost "American Gangster". Chauncey nu a fost singurul copil al familiei Hardy, el avand inca două surori, Onnalisa si Jada Kindsey.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Ponta: Ministrul Igas trebuia sa fie azi la Giurgiu, sa se implice in cazul baschetbalistului ucis
Ponta: Ministrul Igas trebuia sa fie azi la Giurgiu, sa se implice in cazul baschetbalistului ucis

Presedintele PSD, Victor Ponta, a spus astazi ca ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, ar fi trebuit sa mearga la Giurgiu pentru a se implica in rezolvarea cazului baschetbalistului ucis.

Ambasada SUA: Suntem ingrijorati cu privire la circumstantele decesului baschetbalistului american
Ambasada SUA: Suntem ingrijorati cu privire la circumstantele decesului baschetbalistului american

Ambasada SUA la Bucuresti a transmis astazi condoleante familiei baschetbalistului american care a decedat la Giurgiu. Totodata, oficialii americani s-au declarat ingrijorati de circumstantele in care s-a produs incidentul.

Suspectul in cazul baschetbalistului american s-a predat. Ce l-a determinat sa-l omoare in bataie
Suspectul in cazul baschetbalistului american s-a predat. Ce l-a determinat sa-l omoare in bataie

A fost ultimul meci, ultima victorie si ultimul chef cu colegii de echipa. Baschetbalistul american de 23 de ani batut cu salbaticie intr-un club din Giurgiu a murit duminica seara la spitalul Bagdasar.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”
Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”

O acumulare de gaze de la o butelie a provocat explozia de la blocul din Craiova, în urma căreia o femeie a murit și trei persoane au ajuns la spital. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit după deflagrație.