Prea putine raspunsuri in cazul americanului Hardy. Ce aspecte au de lamurit oamenii legii

Ultima actualizare: 16-08-2012 02:45

In al doisprezecelea ceas, adica la o saptamana de la tragedia americanului Hardy, personaje cheie din povestea sa dramatica au fost poftite la audieri, la Parchetul Giurgiu.

De pilda, Floricel, fiul cel mic al lui Octavian Grecu, zis Butoane, despre care se zvoneste in oras ca ar fi cu adevarat cel care l-a lovit pe sportiv, dar si un coleg de echipa al baschetbalistului.

Aceasta din urma a dat si declaratia zilei. Strainul a primit un singur pumn de la suspectul aflat acum in arest preventiv. Noi nu putem sa nu remarcam ca la 7 zile de la nenorocire, o ancheta urmarita cu interes de presedintele Romaniei si de ambasada SUA, vine cu prea putine raspunsuri.

Un alt martor audiat este Gigi Pena, seful pazei de la clubul Emotione. El este cel care a sunat la 112 si a spus doar ca Hardy este lesinat si ca a cazut de pe ringul de dans, nu si ca fusese batut. De aceea operatorii de la dispeceratul 112 i-au facut legatura doar la ambulanta, nu si la politie.

Varianta sustinuta de Daniel Bivolaru, cum ca Chauncey Hardy a primit un singur pumn intareste in acest moment ideea ca americanul a fost atacat de o singura persoana si ca a primit o unica lovitura in fata dupa care a cazut si s-a lovit la cap.

Declaratia data public de medicul neurochirurg din Spitalul Bagdasar, care a lasat sa se inteleaga ca Hardy ar fi incasat mai multe lovituri, i-a facut totusi pe anchetatori sa analizeze din nou foaia de observatii medicale si apoi sa se consulte cu medici legisti.

Specialistii in medicina legala sunt de parere ca cele 4 leziuni cerebrale ar fi putut fi provocate de o singura lovitura primita in zona fetei.

Totusi, medicul neurochirurg Sorin Craciunas va fi audiat si el de procurori.

Ancheta inainteaza incet, pana acum din aproximativ 20 de persoane care au fost audiate, toate sustin ca nu au vazut momentul atacului. Unii zic ca erau afara, altii la toaleta sau ca plecasera din club inainte ca Chauncey Hardy sa fie doborat langa ringul de dans. Dupa astfel de declaratii, am putea crede chiar ca clubul era gol in acel moment.

Dincolo de tragedia petrecuta in clubul din Giugiu, raman multe semne de intrebare legate de legaturile pe care Ionut Tanasoaia, principalul suspect le are cu clanul "Butoane", dar si de relatia dintre membrii acestui clan si senatorul Cezar Magureanu.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO