Hardy a fost inmormantat la Middletown in prezenta a zeci de persoane. Ancheta in acest caz continua

Chauncey Hardy

Baschetbalistul Chauncey Hardy, decedat in urma unui traumatism cranio-cerebral sever suferit dupa o agresiune intr-un club din Giurgiu, a fost inmormantat, miercuri, in orasul Middletown (SUA).

La slujba au asistat rude, prieteni, dar si numerosi admiratori.

"Nu conteaza numarul anilor, ci calitatea lor. Acum celebram acesti 23 de ani. Acum celebram viata lui Chauncey", a afirmat reverendul Kim L.Cotton de la biserica baptista din localitate.

Hardy Chauncey a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti dupa un incident care a avut loc, sambata noaptea, la Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo.

Hardy a murit la putin timp dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale.

Citește și
Chauncey Hardy
"Vrem raspunsuri, vrem dreptate". Doleantele familiei baschetbalistului american ucis la Giugiu
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Concluziile preliminare ale raportului de autopsie in cazul sau arata ca decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura craniana.

Hardy a fost dus initial la Spitalul Judetean din Giurgiu, de unde a fost transferat, patru ore mai tarziu, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala, intrucat starea acestuia se agravase si unitatea sanitara nu avea computer tomograf.

In urma controlului facut de Directia de Sanatate Publica Giurgiu s-au stabilit deficiente grave in ingrijirea lui Chauncey Hardy la Spitalul Judetean din Giurgiu de catre personalul medical al Unitatii de Primiri Urgente si de cel al Serviciului de Ambulanta.

Medicii de la UPU ar fi trebuit sa il transfere imediat pe Hardy la un spital in care sa poata fi facuta o investigatie cu un computer tomograf, lucru care s-a intamplat insa dupa aproximativ patru ore, timp in care starea baschetbalistului s-a agravat.

De asemenea, desi la spitalul din Giurgiu a venit o ambulanta cu medic, de tip C, pentru transferul lui Hardy la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti, medicul de garda de la UPU si cel de pe salvare au hotarat ca baschetbalistul sa fie dus in Capitala cu o ambulanta de tip D, numai cu asistent medical.

Spitalul Judetean Giurgiu a fost amendat cu 35.000 de lei pentru neregulile in cazul lui Hardy Chauncey, cei doi medici de garda de la unitate cu cate 3.000 de lei, Ambulanta Giurgiu cu 15.000 de lei, iar medicul de garda de pe ambulanta cu 1.500 de lei, a spus subsecretarul de stat Raed Arafat.

Colegiul Medicilor Giurgiu s-a autosesizat in acest caz si a inceput propria verificare.

Si conducerea Spitalului Judetean Giurgiu a dispus inceperea unei anchete interne, pentru a se stabili daca s-a respectat protocolul la Unitatea de Primiri Urgente in cazul lui Chauncey Hardy.

Ionut Tanasoaia, tanarul care l-a lovit pe baschetbalistul american, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzatiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Audieri pe banda rulanta in cazul Hardy Chauncey. Cele doua coordonate ale anchetei
Audieri pe banda rulanta in cazul Hardy Chauncey. Cele doua coordonate ale anchetei

Opt asistente si doi doctori au fost citati in cazul baschetbalistului american ucis la Giurgiu.

"Vrem raspunsuri, vrem dreptate". Doleantele familiei baschetbalistului american ucis la Giugiu

"Sunt unele lacune, lipsesc elemente din investigatie", acuza din America familia baschetbalistului ucis in urma cu o saptamana, la Giurgiu.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.