Hardy a fost inmormantat la Middletown in prezenta a zeci de persoane. Ancheta in acest caz continua

Ultima actualizare: 29-10-2012 09:45
Chauncey Hardy

Baschetbalistul Chauncey Hardy, decedat in urma unui traumatism cranio-cerebral sever suferit dupa o agresiune intr-un club din Giurgiu, a fost inmormantat, miercuri, in orasul Middletown (SUA).

La slujba au asistat rude, prieteni, dar si numerosi admiratori.

"Nu conteaza numarul anilor, ci calitatea lor. Acum celebram acesti 23 de ani. Acum celebram viata lui Chauncey", a afirmat reverendul Kim L.Cotton de la biserica baptista din localitate.

Hardy Chauncey a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti dupa un incident care a avut loc, sambata noaptea, la Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo.

Hardy a murit la putin timp dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale.

Concluziile preliminare ale raportului de autopsie in cazul sau arata ca decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura craniana.

Hardy a fost dus initial la Spitalul Judetean din Giurgiu, de unde a fost transferat, patru ore mai tarziu, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala, intrucat starea acestuia se agravase si unitatea sanitara nu avea computer tomograf.

In urma controlului facut de Directia de Sanatate Publica Giurgiu s-au stabilit deficiente grave in ingrijirea lui Chauncey Hardy la Spitalul Judetean din Giurgiu de catre personalul medical al Unitatii de Primiri Urgente si de cel al Serviciului de Ambulanta.

Medicii de la UPU ar fi trebuit sa il transfere imediat pe Hardy la un spital in care sa poata fi facuta o investigatie cu un computer tomograf, lucru care s-a intamplat insa dupa aproximativ patru ore, timp in care starea baschetbalistului s-a agravat.

De asemenea, desi la spitalul din Giurgiu a venit o ambulanta cu medic, de tip C, pentru transferul lui Hardy la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti, medicul de garda de la UPU si cel de pe salvare au hotarat ca baschetbalistul sa fie dus in Capitala cu o ambulanta de tip D, numai cu asistent medical.

Spitalul Judetean Giurgiu a fost amendat cu 35.000 de lei pentru neregulile in cazul lui Hardy Chauncey, cei doi medici de garda de la unitate cu cate 3.000 de lei, Ambulanta Giurgiu cu 15.000 de lei, iar medicul de garda de pe ambulanta cu 1.500 de lei, a spus subsecretarul de stat Raed Arafat.

Colegiul Medicilor Giurgiu s-a autosesizat in acest caz si a inceput propria verificare.

Si conducerea Spitalului Judetean Giurgiu a dispus inceperea unei anchete interne, pentru a se stabili daca s-a respectat protocolul la Unitatea de Primiri Urgente in cazul lui Chauncey Hardy.

Ionut Tanasoaia, tanarul care l-a lovit pe baschetbalistul american, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzatiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO