Procurorii s-au autosesizat. Medicii si asistentele de la Giurgiu,cercetati pentru ucidere din culpa

×
Codul embed a fost copiat

Parchetul Judecatoriei Giurgiu a declansat cercetari pentru ucidere din culpa fata de personalul medical implicat in serviciile de asistenta medicala, in cazul baschetbalistului american de la echipa CSS Giurgiu.

SPUNE CE STII! Stirile ProTV te intreaba ce stii despre "fratia manelelor". Trimite informatii si imagini despre relatiile dintre alesii tai, sefi de institutii si membri ai clanurilor interlope pe www.stirileprotv.ro la sectiunea Stirea Ta.

"Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Giurgiu s-au sesizat din oficiu, in cursul zilei de 13 octombrie 2011, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, de catre personalul medical implicat in serviciile de asistenta medicala in cazul sportivului H.C. de la CSS Giurgiu. Sesizarea din oficiu s-a intemeiat pe concluziile Raportului de control al Directiei de Sanatate Publica Giurgiu, care releva nerespectarea obligatiilor de acordare a serviciilor de asistenta medicala si a dispozitiilor protocoalelor de transfer inter-clinic a pacientului, ce apartin unitatii de primiri urgente din Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu si Serviciului Judetean de Ambulanta Giurgiu", informeaza Biroul de presa al Ministerului Public.

Tot in cursul zilei de joi, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu a dispus, "in temeiul dispozitiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedura penala, preluarea acestei cauze, avand in vedere complexitatea acesteia, cercetarile fiind efectuate, in continuare, de procurorii Sectiei de urmarire penala a acestui parchet".

Rasturnare uluitoare de situatie

Citește și
Chauncey Hardy
Dosarul medical al lui Chauncey. Cum explica doctorii faptul ca l-au operat dupa cateva ore
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Trei zile au insistat autoritatile ca americanul a fost lovit o singura data. Explicau in acest fel si de ce nu exista martori: baiatul ar fi cazut fulgerator iar cei din jur n-au apucat sa vada scena.

Joi insa, neurochirugul a explicat, pas cu pas, ce a vazut la tomografie. Iar Hardy nu arata ca dupa un conflict banal.

Tanarul baschetbalist american, mort in Romania, n-a primit doar un pumn la nervi, iar apoi a cazut, cum nu trebuie. Avea patru leziuni, toate la creier. Informatia soc este facuta publica de medicul din Bucuresti care l-a operat.

Vinovati sunt mai multi. Unii, pentru ca au inceput conflictul, altii pentru ca l-au lasat sa zaca, in spital. Dar exista si o a treia categorie. Cea mai periculoasa. Iar aici vorbim, despre o fratie a interlopilor si a celor care fac legi. A mafiotilor, grupati in clanuri si a autoritatilor, care ii lasa sa fie stapani in aceasta tara.

Investigatia facuta de politistii de la Giurgiu in cazul mortii baschetbalistului american se prabuseste ca un castel din carti de joc. Inca din prima faza autoritatile au spus ca: sportivul a fost lovit cu pumnul, o singura data, de Adrian Tanasoaia. A fost apelat serviciul de urgenta 112 din club. Doar ca martorii din bar nu au vazut nimic, iar sistemul de supraveghere video nu functiona.

FRATIA MANELELOR: Legaturile clanurilor interlope din Giurgiu cu politicieni, sefi de institutii politisti si magistrate. Aici gasesti anchetele jurnalistice ale Stirilor ProTv privind moartea sportivului american Hardy Chauncey.

Joi, neurochirurgul de la spitalul Bagdsar-Arseni care s-a ocupat de Hardy din momentul in care a ajuns la Bucuresti rastoarna cu spusele sale toata ancheta.

Pe romaneste, tanarul baschetbalist nu a primit doar o singura lovitura la cap, ci mai multe.

Aceasta teorie a fost avansata pana acum doar de managerul echipei de baschet, CSS Giurgiu, Samarandita Iliescu. Femeia a fost audiata joi de procurori.

Fortate practic de amploarea pe care a luat-o scandalul, autoritatile au luat la rand toate persoanele care apar in fotografiile facute in discoteca si le-au intrebat pe fiecare in parte ce au vazut.

Ca sa mearga treaba mai repede, zic procurorii, i-au audiat pe martori la ei acasa. Printrei cei chestionati se numara si fiica sefului biroului de politie rutiera de la politia Giurgiu. Fata are 16 ani.

Sistemul de supraveghere din club este de asemenea expertizat. Sunt suspiciuni ca inregistrarile au fost sterse imediat dupa incident.

Un alt element revoltator iese la iveala. Politistii au aflat de toate cele petrecute abia dupa 12 ore. In noaptea aceea, un barbat a sunat la 112 si a anuntat ca "a cazut un baiat de pe ringul de dans si a lesinat." Asa ca s-a trimis doar o ambulanta. Paramedicii l-au transportat pe tanar la spital si nu au anuntat ca sportivul avea urme de lovituri.

Abia a doua zi, medicii au precizat ca au o victima a unei agresiuni. Asa ca cercetarea a pornit cu intarziere, iar oamenii din Giurgiu oricum se tem sa coopereze, de teama ca incidentul are legatura cu gruparea Butoane.

Pe fir a intrat si ministrul Traian Igas, care confirma ca la Giurgiu problemele sunt vechi.

Seful informatiilor din Giurgiu nu ar fi strans date si nu ar fi sprijinit anchetele locale si de aceea a fost destituit. Erau oare ponturi legate de clanurile mafiote din judet?

Medicii de la Serviciul de Ambulanta si de la Spitalul judetean Giurgiu sunt cercetati pentru ucidere din culpa, in cazul mortii baschetbalistului american. Este informatia pe care Parchetul local a facut-o publica joi, in urma concluziilor investigatiei Ministerului Sanatatii.

Modul in care au actionat sau, mai bine zis, nu au actionat doctorii in acest caz, ii determina acum pe procurori sa creada ca Chauncey Hardy a murit cu zile.

Dupa gafele de la Giurgiu, astazi medicii de la Bagdasar au prezentat pas cu pas cum l-au ingrijit pe american, acestia declarand ca au fost respectate protocoalele si ca in permanenta au tinut legatura cu familia lui din America.

In GALERIA FOTO de la finalul articolului apar cativa dintre tinerii care se aflau in clubul Emotion sambata seara, cand baschetbalistul american a fost batut. Cei mai multi pastreaza tacerea cu privire la incidentul in urma caruia sportivul a murit. Ei sunt cei care stiu ce s-a intamplat sambata noapte. Ai fost martor la acest incident? Ai vazut ce s-a petrecut pe ring? Trimite-ne informatii sau imagini pe www.stirileprotv.ro, la sectiunea STIREA TA.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Foto. Tot stadionul a ras de imaginea asta, telespectatorii si-au trimis copiii la culcare
Foto. Tot stadionul a ras de imaginea asta, telespectatorii si-au trimis copiii la culcare

Exista momente in care fotbalul poate crea senzatii atat de intense, incat este greu sa te controlezi sa nu reactionezi.

Dosarul medical al lui Chauncey. Cum explica doctorii faptul ca l-au operat dupa cateva ore
Dosarul medical al lui Chauncey. Cum explica doctorii faptul ca l-au operat dupa cateva ore

Duminica dimineata, la ora 10 si 10 minute, baschetbalistul Hardy Chauncey a fost adus dus in camera de garda de la spitalul Bagdasar Arseni din Capitala.

Cat mai costa viata unui om: amenzile primite de medicii care l-au neglijat 4 ore pe Hardy Chauncey
Cat mai costa viata unui om: amenzile primite de medicii care l-au neglijat 4 ore pe Hardy Chauncey

Suna dur, dar este adevarat si rezulta din concluziile prezentate miercuri de subsecretarul de stat Raed Arafat. Concret, medicii care l-au luat primii in grija, la spitalul din oras, au avut nevoie de aproape 4 ore ca sa recunoasca o suferinta cerebrala.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.