Sporurile bugetarilor, făcute publice de fostul ministru al Muncii. Spor de dronă, "complexitate" şi "încordare psihică"

Bani

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, în prezent deputat PNL, a publict pe Facebook un centralizator al sporurilor din sectorul bugetar

Deputatul Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii în guvernul Orban, a prezentat pe pagina sa de Facebook un centralizator cu o parte din sporurile primite de bugetarii din România, despre care spune că au apărut în mod similar cu pensiile speciale 

Fostul demnitar spune că a identificat 7 familii ocupaționale de funcții bugetare (învățământ, sănătate și asistență socială, cultură, diplomație, justiție și Curtea Constituțională, apărare, ordine publică și securitate națională, administrație) şi peste 50 de tipuri de sporuri "de la spor pentru condiții de stres/suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru munca în ture, spor pentru gestionarea informațiilor clasificate sau pentru păstrarea confidențialității. Și vechimea în muncă aduce o majorare a salariului la nivelul posturilor cu aceleași cerințe/responsabilități. Și dacă ești nominalizat în proiecte din fonduri europene ești avantajat – primești o majorare a salariului de până la 50%. Personalul bugetar beneficiază și de indemnizație de hrană (347 lei/lună) și, desigur, de vouchere de vacanță."

Printre sporurile din lista Violetei Alexandru se numără, de pildă, un spor de 10% pentru "complexitatea muncii", destinat celor de la Consiliul Concurenţei, ANI şi Oficiul împotriva Spălării Banilor, dar şi un spor de dronă - de la 5 la 40% pentru "personalul tehnic-ingineresc de aviaţie care operează tehnica de avioane fără pilot".

Antrenorii cu studii superioare din instituţiile sportive primesc spor de 10%, angajaţii din domenul cultural pot încasa spor de 50% de "asigurare cazare" pentru managerii din instituţii culturale cu domiciliul în altă localitate. Iar în domeniul apărării şi securităţii există spor de 15% pentru activităţi care solicită "încordare psihică foarte ridicată". În acelaşi domeniu există un spor de 7,5% pentru "realizarea prerogativelor constituţionale de apărare, ordine publică şi securitate naţională"

Citește și
bani
Situație scandaloasă în mai multe prefecturi: angajaţii au primit spor de pandemie de 30%

Lista integrală poate fi consultată mai jos:

 

O parte din sporurile acordate în sistemul public. O bună parte. Discuția aceasta este, într-adevăr, despre performanță...

Posted by Violeta Alexandru on Tuesday, February 9, 2021

 

Citește și...
Angajații MAI implicați în campania de vaccinare vor primi un spor de 1.000 de lei. Ce se scade din el
Angajații MAI implicați în campania de vaccinare vor primi un spor de 1.000 de lei. Ce se scade din el

Personalul MAI implicat în activitățile de vaccinare ar putea primi un spor de 1.000 de lei brut. 35.000 de persoane ar urma să beneficieze de bani în plus, a anunțat președintele Europol, Cosmin Andreica.

Situație scandaloasă în mai multe prefecturi: angajaţii au primit spor de pandemie de 30%
Situație scandaloasă în mai multe prefecturi: angajaţii au primit spor de pandemie de 30%

Situație scandaloasă la mai multe prefecturi din țară, unde toți angajații au fost recompensați cu un spor de 30% din salariu, pentru eforturile depuse în lupta cu pandemia.

Sindicatele din învăţământ cer spor de calculator pentru orele online.
Sindicatele din învăţământ cer spor de calculator pentru orele online. "Sunt expuşi la radiaţii"

''Vrem spor de calculator pentru profesori. Sunt expuși la radiațiile emise de dispozitivele electronice în timpul orelor online'', spune Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

Proiect de Lege: Stimulent de risc de 2.000 de lei pe lună pentru poliţiştii locali
Proiect de Lege: Stimulent de risc de 2.000 de lei pe lună pentru poliţiştii locali

Un proiect de lege care prevede acordarea unui stimulente de risc în valoare de 2.000 de lei pe lună ,pentru polițiștii locali, pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, a fost depus, marți, la Senat.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.