Solutia online gasita de guvern pentru a evita aglomeratia la intrarea in tara. Unde aflati cat se sta in fiecare vama


Ultimul update: Sambata 26 Decembrie 2015 08:58
Data publicarii: Miercuri 23 Decembrie 2015 12:49
Categorie: Stiri actuale
imagine din Vama Petea

Ministrul Afacerilor Interne a anuntat, dupa sedinta de guvern de miercuri, o solutie online pentru cozile de la punctele de trecere a frontierei.

Ministrul Petre Toba a anuntat miercuri ca in ultimele 4 saptamani au fost peste 52.000 de interventii ale cadrelor MAI la evenimente de ordine publica si inca 12.000 de interventii ale SMURD. Referitor la aglomeratia de la punctele de trecere a frontierei, demnitarul a declarat ca traficul in aceste puncte a fost aproape dublu in week-end-ul 19-20 decembrie fata de un sfarsit de saptamana normal.

Mai precis, in week-endul trecut, 426.000 de persoane au trecut frontiera Romaniei, dintre care 287.000 au intrat in tara – in conditiile in care intr-un week-end normal sunt cam 225.000 de persoane, potrivit ministrului Afacerilor Interne. Petre Toba a precizat ca un factor important in formarea acestor cozi au fost verificarile sistematice care se fac la frontiera de cateva luni si ca s-a alocat numarul maxim de politisti la punctele de frontiera, care au fost la capacitate maxima.

Ministrul a precizat ca pe site-ul politiei de frontiera pot fi gasite informatii in timp real privind situatia de la punctele de trecere a frontierei, actualizate din 2 in 2 ore sau chiar mai des. El a promis si ca, in curand, autoritatile vor lansa o aplicatie care sa arate timpii de asteptare in punctele de frontiera si sa le ofere conducatorilor auto recomandari pentru un nou traseu.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO