Sobolanii au pus stapanire pe o localitate de langa Cluj. "Am vrut sa pornesc masina, am deschis capota si m-am speriat"

Ultima actualizare: 14-12-2014 01:00

Sobolanii au invadat localitatea Floresti, in apropierea Clujului si distrug si masinile oamenilor, nu doar casele. Zeci de autoturisme se defecteaza, dupa ce sobolanii le rod cablurile.

Disperati, proprietarii ii cer primariei sa ia masuri, in timp ce oficialii sustin ca au curatat deja spatiul public. In urma cu o luna primarul, depasit de situatie, a fost cat pe ce sa declare stare de urgenta.

Asemenea scene ireale se petrec in localitatea Floresti, aflata la nici 7 kilometri de orasul Cluj-Napoca. De o luna de zile localnicii se confrunta cu o invazie de sobolani - mari cat pisicile, iar primarul a vrut sa declare stare de urgenta. Daca pana acum ii vedeau misunand pe strada, mai nou oamenii ii surprind sub masini, unde rod cablurile.

Pe acest domn era cat pe ce sa-l lase inima cand a urcat in masina. "Am vrut sa pornesc dimineata, am deschis capota, m-am speriat, aveam un scaun de copil in masina, mie mi-e frica sa ma mai urc in ea o si vand", spune un localnic.

Citeste si: Sobolani care se plimba nestingheriti pe rafturile supermarketului. Imaginile care i-au infuriat pe americani

Si alti soferi au patit la fel. Spre exemplu, o masina a fost cumparata in urma cu 2 zile insa proprietarul nu a apucat sa se bucure de ea. De dimineata, 10 sobolani se adapostisera sub motor unde au ros mai multe cabluri. Omul nu se mai incumeta sa porneasca cu ea acum la drum fara ca un mecanic sa o verifice mai intai.

Parintii nu mai au curaj sa-si lase copiii la joaca nesupravegheati. Prin urina, sobolanul transmite omului boala infectioasa numita leptospiroza, iar muscatura poate fi chiar fatala. Pentru ca responsabilii nu au bani sa faca deratizare, sobolanii s-au inmultit peste masura. Rectificarea bugetara de la ultima sedinta de Consiliu Local a redus considerabil suma alocata acestui tip de igienizare.

"Am facut o deratizare in primavara si una acum o luna de zile, insa ca sa fim bine intelesi primaria poate sa deratizeze doar pe spatiu public, pe spatiul privat asociatiile de locatari. Pana acum am crezut ca putem sa ne intelegem, dar daca nu, vom trece la constrangeri si amenzi", spune Florin Zanc, Director Executiv primaria Floresti.

Pana cand proprietarii isi vor face singuri deratizarea, sobolanii raman stapani in sute de blocuri.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO