Situatie alarmanta in India: 500 de oameni au murit din cauza caldurii. Temperatura a ajuns si la 50 grade Celsius

Ultima actualizare: 28-05-2015 00:05
canicula

India trece prin cel mai mare val de canicula din ultimii ani. Temperaturile au ajuns la aproape 50 de grade Celsius, ceea ce a dus la 500 de victime, care au murit din cauza caldurii infiorator de ridicate, relateaza The Guardian.

In unele zone din India, temperaturile au crescut brusc si ajung la 50 de grade Celsius, asa cum s-a intamplat in Allahabad, un oras din zona de nord a Indiei.

Presa locala scrie ca in capitala tarii, Delhi, temperatura a ajuns la 43.5 C, cu 4 grade peste cea normala. Cea mai mare temperatura inregistrata vreodata in capitala Indiei a fost de 47.2 grade Celsius, in 1944.

Cele mai multe victime s-au inregistrat in zonele rurale, iar principalele cauze au fost infarctul si deshidratarea. Autoritatile locale au anuntat ca vor oferi compensatii de echivalentul a 1000 de lire sterline familiilor celor care au murit din cauza caniculei. Cei mai expusi sunt oamenii fara adapost, care traiesc pe strazi si nu au acces atat de mult la apa si conditii de adapostire.

Conform prognozelor meteo, temperatura va continua sa ramana ridicata pana la finalul lunii. "Este extrem de cald si asa va ramane. Ii rog pe oameni sa ramana in case si sa consume foarte multe lichide, apa multa." a spus Devendra Sharm, oficial al Institului Meteorologic din India.

Aerul fierbinte si temperaturile mari dau peste cap vietile de zi cu zi ale localnicilor. Conform presei straine, in Kolkata, in est, soferii de taxi refuza sa lucreze intre 11:00 dimineata si 16:00, dupa ce un sofer de taxi a murit la volanul masinii sale din cauza vremii.

In restul tarii, au fost mai multe pene de curent dupa ce retelele de electricitate au ajuns la suprasolicitare. Supermarketurile, unde functioneaza aer conditionat si exista generatoare proprii, au fost suprapoluate de clienti care cauta cu disperare racoarea.

Meteorologii anunta ca si in urmatoarele zile temperaturile vor fi la fel de ridicate si ii atentioneaza pe oameni sa se fereasca si sa ramana in case in orele critice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO