Situația școlilor și liceelor, pe țară. Cum se încadrează în scenariile față în față, mixt și online

Ultima actualizare: 13-10-2020 15:06
Elevii din 5.000 de școli vor învăţa online. Cum s-au pregătit instituțiile de învățământ
StirilePROTV

Majoritatea școlilor și liceelor funcționează în regim normal, în scenariul 1 al prevenirii îmbolnăvirilor cu coronavirus. În cazul a 11.769 de unități de învățământ, elevii și profesorii participă la cursuri în regim față în față.

În funcție de situația epidemiologică din fiecare județ, Ministerul Educației și Cercetării a centralizat situația pe țară a procesului de învățământ, valabilă pentru data de 13 octombrie.

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), se înregistrează următoarea situație, arată MEC într-un comunicat:

-11.769 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

-5.233 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

-654 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Potrivit ministerului, dintre cele 654 de unități aflate în această situație, 246 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 408 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO