Sentința primită de un specialist IT din Capitală pentru infracțiuni de terorism


Ultimul update: Vineri 12 Aprilie 2019 14:50
Data publicarii: Vineri 12 Aprilie 2019 13:12
Categorie: Stiri actuale

Un specialist IT din Capitală a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru infracţiuni legate de terorism.

Bărbatul, susţin procurorii DIICOT, nu numai că se radicalizase, dar începuse să facă propagandă în favoarea uneia dintre cele mai temute grupări jihadiste din lume: gruparea Daesh.

Ovidiu Oanță, coresponent Știrile ProTV: „La exact un an de zile de la momentul în care Khalil Rabee Zoltan a fost ridicat de la locuința sa din Popești Leordeni, Curtea de Apel București a tranșat definitiv, din punctul său de vedere, că sentința este foarte clară.

A fost găsit vinovat de două capete de acuzare: pe de o parte că ar fi făcut propagandă pe Internet, pe de altă parte că ar fi participat la ședințe de instruire, în vederea utilizării materialelor explozive, motiv pentru care a primit pe de o parte doi ani de închisoare cu executare, iar pe de altă parte trei ani de închisoare cu executare.

Prin contopire, judecătorii au stabilit o pedeapsă de 3 ani și 8 luni. El susține că e nevinovat, așa că a contestat sentința. Soarta lui urmează să fie decisă de instanța supremă. Foarte important în acest caz este că procurorii și, mai ales toți cei care au avut legătură cu el de la momentul arestării preventive, vorbesc despre un personaj extrem de violent.

Surse oficiale spun că astfel de secvențe ar fi avut loc nu doar în arestul poliției, ci și în sala de judecată. El ar fi amenințat procurorii, motiv pentru care încă din luna decembrie s-a luat măsura internării într-un spital de psihiatrie, iar această măsură a fost menținută prin sentința dată de CAB.

În cazul în care instanța supremă va confirma vinovăția și pedeapsa, Zoltan își va petrece cei 3 ani și 8 luni în închisoare, dar există și varianta în care în acea perioadă să fie petrecută într-un spital de profil. După ce va ispăși sentința, va avea interdicția ca timp de trei ani să părăsească teritoriul României.

Asta pentru că autoritățile vor ca el să se asocieze sau să se alăture unei grupări teroriste. În vremea în care era monitorizat, nu doar că făcea propagandă în favoarea mișcării Daesh, dar ar fi încercat și să ajungă în Siria.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO