Scrisoarea celor de la Maroon 5 catre Iohannis si Ciolos. Artistii trag un semnal de alarma asupra unei probleme grave

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07
Adam Levine - Maroon 5

A doua zi dupa ce au concertat in Piata Constitutiei, doi dintre membrii trupei americane pop-rock Maroon 5 i-au trimis o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Ciolos si ministrului Mediului Cristina Pasca Palmer.

Chitaristii James Valentine si Jesse Carmichael le-au atras atentia oficialilor asupra unei probleme extrem de grave in Romania si anume defrisarile ilegale. Cei doi colaboareaza de un an cu ONG-ul Environmental Investigation Agency in incercarea de a stopa taierile ilegale de padure din intreaga lume. In decembrie anul trecut, artistii au calatorit in Guatemala unde au vazut cum autoritatile de acolo exploateaza resursele de mediu in mod sustenabil si protejeaza natura. Ei si-au oferit sprijinul autoritatilor de la noi.

"Am aflat ca padurile Romaniei sunt amenintate de defrisarile ilegale. Vrem sa ne exprimam sprijinul fata de autoritatile romane in demersul lor de a crea un plan pe termen lung care sa incurajeze exploatarea sustenabila a padurilor, sa descurajeze practicile ilegale si sa protejeze rezervatiile naturale ale tarii, renumite pe plan mondial. De aceste masuri vor beneficia si generatiile viitoare.

Ne dorim sa ne intoarcem in Romania si sa avem mai mult timp pentru a explora padurile voastre magnifice, in persoana." se arata in scrisoare.

Muzicienii au lansat si un clip video despre experienta lor in padurile din Guatemala.

In scrisoare, James si Jesse se arata onorati de faptul ca au avut ocazia sa ne viziteze tara, sa concerteze aici si sa afle despre bogatiile naturale de la noi, cum ar fi muntii si padurile seculare.

Puteti citi mesajul integral aici.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO