Schema prin care sefa Siveco si seful Asociatiei Nevazatorilor ar fi obtinut ilegal fonduri UE. Prejudiciu: 2,8 mil. de lei

25-11-2014 18:00


schema, Siveco

Procurorii DNA au descins marti la Sediul Asociatiei Nevazatorilor din Romania, dar si la mai multe adrese din Bucuresti.

Anchetatorii au descoperit o frauda cu fonduri europene si de la bugetul de stat, in valoare de aproximativ 3 milioane de lei. Implicat ar fi chiar presedintele asociatiei, Sergiu Ruba, dar si directorul Siveco Romania, Irina Socol.

Sediul Asociatiei Nevazatorilor din Romania a fost perchezitionat marti dimineata. Acuzatiile sunt grave. Milioane de lei au fost incasati de la Uniunea europeana pentru formarea si angajarea unor oameni care au problemecu vederea insa, acuza procurorii, doar 50 din 1000 de nevazatori au beneficiat de o parte a acestui program.

Asociatia Nevazatorilor din Romania colabora cu Siveco Romania. Firma trebuia sa asigure calculatoare si servere pentru cursuri on-line pentru calificarea si angajarea a peste 1000 de nevazatori. Pentru asta au fost alocati 5 milioane de lei.

Siveco, sustin procurorii, a cumparat cele 3 servere care s-au defectat in scurt timp. Insa responsabilii erau obligati sajustifice cursurile cu acte, asa ca au falsificat 600 de dosare ale unor nevazatori. Procurorii sustin ca suspectii au falsificat si angajarea a peste 400 de nevazatori ce ar fi urmat cursurile cu pricina.

Contactati de reporterii Stirilor PRO TV, reprezentantii Firmei Siveco Romania au declarat ca:"Nu putem comenta o ancheta in desfasurare, (...). Ne exprimam, ca si pana acum, disponibilitatea de a pune la dispozitia autoritatilor orice informatie, atunci cand ne va fi solicitata."

Frauda produsa, sustin anchetatorii, s-ar ridica la 2.800.000 de lei.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO