Scandarile de la protestul ONG-urilor impotriva eutanasierii. "USL, nu uita, asta este crima ta"


Ultimul update: Vineri 13 Septembrie 2013 06:59
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2013 13:19
Categorie: Stiri actuale

Dezbaterea din Parlament pe tema maidanezilor s-a desfasurat fara reprezentantii ONG-urilor care militeaza impotriva eutanasierii cainilor.

Nu li s-a permis accesul pe motiv ca nu au depus cereri scrise. Totusi, 44 dintre ei au fost poftiti la votul final cand au si protestat. Insa grosul isi striga parerea in strada, in parcul din fata Palatului.

Manifestantii scandeaza "Parlamentul criminal", "Va dorim soarta lor, soarta maidanezilor", "Dreptul la viata", "Eutanasia jos in Romania", "USL nu uita, asta este crima ta" si au pancarte cu mesaje precum "Spune nu crimei", "Cruzimea fata de animal este preludiul cruzimii fata de om", "Opriti masacrul", "De la mineriada la hingheriada", "Vrem solutii nu macel", "Dorim sterilizarea cainilor cu si fara stapan", "Ucizi apa sau inchizi robinetul?" "Eutanasiere nu, sterilizare da".
Protestatarii afiseaza si mesaje prin care cer ca, pe langa solutia sterilizarii cainilor maidanezi, sa fie luate masuri pentru plasarea cainilor in adaposturi, dar si mesaje precum "Adaposturile primariei sunt lagare de exterminare".

Unii fac referire si la incidentul in urma caruia Ionut Anghel si-a pierdut viata, sfasiat de cainii maidanez, afisand mesaje ca "Dreptate lui Ionut", "Cainele nevinovat, bunicuta m-a uitat", "Unde e protectia copilului", "Maidanezi isi pazesc puii, bunica nu l-a pazit pe Ionut, ce face protectia copilului?".

De asemenea, protestatarii sustin ca eutanasierea in Romania inseamna omorarea cainilor cu violenta, cu bata sau cu otrava.

Presedintele Asociatiei "Cutu, cutu", Marcela Pisla, sustine ca inainte de a spune ca "sterilizarea nu este buna", ca "s-a aplicat din 2004 si n-a dat roade", trebuie spus ca "sterilizarea ca metoda nu s-a aplicat niciodata in Romania".

"Noi nu avem cuvantul «sterilizare» in nicio lege, ea nu s-a aplicat national nicioadata", a spus Marcela Pisla.

Ea a precizat ca in Bucuresti vin continuu puii aruncati din Voluntari, din Stefanesti. "Si daca nu vin puii in boccea, vin cainii adulti aruncati, catre gropile de gunoi ale Bucurestiului", a mai spus Marcela Pisla.

Protestul celor care se opun eutanasierii cainilor maidanezi are loc in timp ce parlamentarii voteaza Legea care permite eutanasierea cainilor fara stapan.

Tags: protest, maidanezi,

Cainii agresivi, ascunsi de oameni din calea hingherilor. Cand vor fi strazile curatate complet
Amanata de 7 ani, legea care permite eutanasierea cainilor fara stapan dupa 14 zile a fost adoptata
VIDEO PROTVPLUS.RO
Mădălina Lefter si Dragoș Moldovan vor canta alături de Tudor Chirila in semifinală:"De data aceasta presiunea este un pic mai mare."

05:42
Cum scapi de ridurile de pe gât, mâini și față

Întreținerea tenului este foarte importantă


15:45
Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean, emoții înainte de a doua semifinală. Ce mesaj au pentru oamenii de acasă

05:06
Andi Țolea si Elena Ilie, pregătiri înainte de a doua semifinală. Ce părere au cei doi despre faptul că vor canta alături de Smiley la scena, vinerea aceasta.

03:10
Ce planuri au vedetele pentru anul 2020

Amalia Năstase: "Îmi propun să am mai multă încredere în mine"


03:46
Casă arsă, reconstruită de echipa "Las Fierbinți"

Echipa "Las Fierbinți" a strâns bani pentru materiale de construcții, muncitori


10:48
Importanța Vitaminei D în sezonul rece

Deficitul de vitamina D afectează sistemul imunitar


05:05
Adrian Enache și fiica lui, Diana Enache, la "ședința cu părinții"

09:33
COZONACUL DE AUR - Ediția de Crăciun - Luminița Gagiu

25:37
Cum s-au îmbrăcat vedetele a la Elle Style Awards 2019

Diana Sar și Nicoleta Nucă de nerecunoscut


05:41