Lovitura dura pentru imaginea Politiei Capitalei. Ancheta dupa ce un agent a fost acuzat ca ar fi ucis in bataie un tanar

Dată publicare: 18-03-2014 14:05
Dată actualizare: 21-03-2014 07:00


Lovitura dura pentru imaginea Politiei Capitalei. ...
Scandalul de proportii care ameninta Politia Capit...

Pata grea pentru imaginea politiei. Un agent de la sectia 10 a fost arestat preventiv, iar procurorii spun ca a ucis in bataie un tanar care le lua bani soferilor in diverse parcari din Bucuresti.

Incidentul violent s-ar fi petrecut in birourile anchetatorilor. Ulterior, medicii legisti au stabilit ca victima a suferit o ruptura de splina si o hemoragie puternica. Marti, o organizatie pentru protectia drepturilor omului, a protestat fata de abuzurile comise de unii dintre agenti.

In 4 martie, tanarul de 26 de ani era luat de un echipaj de la sectia 10 de politie si dus la sediu pentru verificari. Agentii l-au gasit pe strada, in timp ce lua bani de la soferii care parcau in zona Unirii. La sectie barbatului i s-a facut rau iar cand au ajuns paramedicii, murise.

Intrebati despre incident, reprezentantii Politiei Capitalei spuneau atunci ca moartea a fost accidentala, probabil din cauza faptului ca tanarul, consumator de droguri, ar fi fost avut si SIDA si hepatita.

"Acum exact doua spatamani, Daniel Dumitrache murea aici la sectia 10 politie din cauza rupturii de splina si a hemoragiei interne. La o saptamana distanta, unul dintre agentii de politie era retinut de procurori, apoi arestat de Tribunalul Bucuresti sub acuzatia de lovituri cauzatoare de moarte" a relatat Catalin Radu Tanase, corespondent Pro TV.

Practic, unul dintre politisti i-a aplicat lui Dumitrache o corectie mortala. Cei care lucrau la negru impreuna cu victima se plang ca sunt batuti frecvent.

"Pur si simplu am fost dus in spate si si-a dezbracat haina de pe el si mi-a zis 'tu-mi spui mie cum sa-mi fac eu serviciul?' si m-a lovit cu coatele" a povestit Petrisor Visinoiu.

Rudele lui Daniel cer acum sa se faca dreptate. Pe mama lui o supara cel mai tare ca a fost mintita de autoritati. La nivel oficial altele sunt declaratiile.

"Imediat dupa producerea incidentului, seful politiei Capitalei a dispus demararea de verificari cu privire la respectarea dispozitiilor legale incidente politistilor. Tot personalul sectiei 10 este sub verificari" a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Cazul i-a revoltat si pe cativa voluntari care militeaza pentru respectarea drepturilor omului. "Grupurile vulnerabile sunt adesea abuzate de catre politie si le sunt incalcate drepturile" a sustinut un protestatar

Tinerii au protestat marti in fata sediului Politiei Capitalei si au cerut ca astfel de cazuri sa nu se mai repete.


VIDEO PROTVPLUS.RO