Scandal la Oradea, după ce statuia lui Mihai Viteazul a fost ridicată din piața centrală

Ultima actualizare: 15-05-2019 09:49

Protest în faţa statuii lui Mihai Viteazul, din Oradea. Câţiva localnici şi-au exprimat nemulţumirea după ce monumentul a fost luat pe sus de autorităţile locale.

Statuia, amplasată în Piaţa Centrală din 1994, a fost înlocuită cu o alta, a regelui Ferdinand.

Statuia lui Mihai Viteazul a fost amplasată în Piaţa Centrală în anul 1994, de către o asociaţie din Oradea, iar câţiva dintre membrii acesteia s-au adunat în centrul oraşului să îşi spună nemulţumirile.

Constantin Moșincat, secretar Asociaţia "Mihai Viteazul" Oradea: ”Dacă noi am obţinut toate avizele şi aprobările legale, la acea vreme, l-am amplasat. 25 de ani a stat, bine-frumos, aici. Acum, dintr-o dată, ce?”

Cât timp membrii asociaţiei protestau, muncitorii se pregăteau să monteze viitoarei statuie, cea a Regelui Ferdinand.

Florin Birta, viceprimar Oradea: "Nu am început demontarea statuii, până nu am avut toate avizele necesare, inclusiv de la Ministerul Culturii sau de la celelalte instituţii abilitate pentru această situaţie. Sunt aproximativ zece persoane care protestează împotriva relocării statuii lui Mihai Viteazul dar, aşa cum v-am spus, având în vedere că avem toate avizele necesare pentru relocarea ei, noi considerăm că facem un lucru legal."

La faţa locului au apărut jandarmii care i-au calmat pe protestatari. Primăria din Oradea a precizat însă că acest demers este un omagiu adus celui care a contribuit esenţial la Unirea din 1918.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO