Scandal la Apele Române, unde o chelneriță a fost angajată ca inginer. Premierul intervine

03-02-2021 11:46


angajata Apele Romane

Premierul Florin Cîţu a cerut, miercuri, Corpului său de Control să investigheze situaţia de la Apele Române, după ce în presă au apărut informaţii despre angajarea unei tinere fără a avea cunoştinţe minime în domeniu.

Este vorba despre o anchetă jurnalistică realizată de Recorder.ro, care a arătat că, la Compania Apele Române, a fost angajată o ospătăriță pe post de inginer.

Conform sursei citate, este vorba despre "o tânără care a lucrat ca ospătăriţă, apoi a fost, pe rând, manager de cafenea, manichiuristă şi, vreme de trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviţei şi care spune că a terminat Facultatea de Chimie este unul dintre cei mai proaspeţi angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad".

Un inginer din această instituție s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești.

El povestește cum angajata respectivă nu știa nici măcar să deshidă un calculator:

”I-au explicat că trebuie să dea enter, domnișoara a apăsat pe ecranul calculatorului. Bineînțeles, a văzut că nu s-a deschis, a mai insistat o dată, a apăsat, tot nu s-a deschis calcultatorul. Și colegii: Totuși, dar nu ați mai lucrat după terminarea facultății? Ba da, am lucrat cinci ani la master. Oh, super, cinci ani, dar totuși cam mult la master. Ah, da, dar la Master Club. De fapt, lucrase la un club care se numea Master. Și avea abilități, de fapt, pentru case de marcat, atunci când apeși pe ecranul casei de marcat.”

La Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. Acesta se recomandă subordonaților ca ”un animal politic care va ajunge cel puțin ministru”.

 

Șeful de ABA Prut-Bârlad este cumătrul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe

 

Petru Avram este consilier județean PNL și cumătrul lui Costel Alexe, fostul ministru al Mediului acuzat de DNA că a luat mită 22 de tone de tablă.

Avram a fost numit la conducerea ABA Prut-Bârlad chiar în perioada în care cumătrul său, Costel Alexe, era la conducerea ministerului care are în subordine această regie.

În urma acestor dezvăluiri jurnalistice a reacționat și premierul României. 

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, am cerut Corpului de control al prim-ministrului să investigheze situaţia de la Apele Române. În mandatul meu, aşa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competenţă şi transparenţă. Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcţii de conducere, este pentru toţi cei care lucrează în sectorul public: fără penali în funcţii publice; profesionişti; fără nepotisme; fără conflict de interese", a scris premierul Florin Cîţu, miercuri, pe Facebook.

Acesta nu este primul scandal legat de angajările de personal la compania Apele Române.

În noiembrie 2020, un fost director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș a a arătat că, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, i s-a cerut să-și dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL.

Cel care a făcut aceste dezvăluiri nu a fost niciodată membru al unui partid politic și și-a câștigat funcția exclusiv pe baza pregătirii profesionale.

Președintele Klaus Iohannis a intervenit la acea vreme, precizând că respinge ”categoric orice demers de numire în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege”.

 

 

 

 

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO