Dosar penal și expertiză balistică, în cazul celor șase câini împușcați în Suceava

Ultima actualizare: 09-01-2020 19:32

Situație de o cruzime iesita din comun în județul Suceava unde, la marginea unei localități, au fost gășiți șase câini împușcăți și abandonați în câmp.

Reprezentanții unei organizații de protecție a animalelor au sunat la 112 și cer o anchetă cât mai corectă, iar vinovații să fie pedepsiți.

Recent, cazuri în care animalele au fost chinuite sau ucise în chinuri au stârnit revolta opiniei publice: în București, un cățel a fost spânzurat, iar în Satu Mare, unei cateluse i-a explodat o petardă în gură.

Cei de la asociația pentru protecția animalelor au descoperit cei șase câini omorâți la ieșirea din localitatea Arbore, județul Suceava.

Patrupedele, de talie medie, au fost împușcate, apoi abandonate pe marginea drumului și pe câmp.

La fața locului au fost chemați polițiștii și reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare.

Cei de la protecția animalelor spun că acest act plin de cruzime s-ar fi petrecut chiar zilele trecute când, în zonă, ar fi fost organizată o partida de vânătoare.

Polițiștii au deschis un dosar penal de ucidere fără drept a animalelor.

În zilele care urmează se va face și o expertiză balistică și toți vânătorii care au participat la partida respectivă vor fi chemați pentru analiză armelor.

Totodată, asociația a solicitat ca aceste verificări să fie făcute la București, pentru a nu există suspiciunea că incidentul ar fi mușamalizat. Vinovații ar putea fi amendați sau chiar condamnați la închisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO