FILMUL accidentului provocat de un bustean la Iasi. Doi turisti din Ucraina sunt in stare critica

×
Codul embed a fost copiat

14 persoane din Ucraina au fost ranite, dupa ce autocarul in care se aflau a fost lovit de un bustean cazut dintr-un autocamion, incidentul petrecandu-se sambata seara, in dreptul localitatii iesene Miroslovesti.

Consulul Ucrainei la Suceava le-a multumit autoritatilor romane pentru impresionanta misiune de salvare.

"Vreau sa le multumesc din partea Ucrainei pentru ca aici in Romania, la Iasi si la Pascani, doctorii au facut treaba foarte foarte buna", a declarat consulul.

La spitalul de neurochirugie din Iasi mai sunt internati doi barbati. Amandoi sunt la terapie intensiva, pentru ca starea lor este in continuare grava, dar stabila, spun medicii.

Sotiile lor nu s-au despartit nicio clipa de ei. Dealtfel, cei patru sunt singurii turisti implicati in accident care au mai ramas in Romania.

Citește și
accident de masina
Cei care au asistat la acest accident cred ca un inger a salvat viata soferitei. "Noi l-am vazut!"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Firma de transport si-a luat si autocarul implicat in accident, dupa ce acesta a fost expertizat tehnic, luni dimineata, in regim de urgenta.

Politistii au intocmit pe numele soferului de camion un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Nu este exclus insa ca si carutasul sa fie sanctionat, daca se va dovedi ca circula neregulametar.

Politistii verifica si supozitia potrivit careia camionul era supraincarcat, asa ca cel mai probabil ancheta se va extinde si la firma care a efectuat transportul.

CITESTE SI: ERWIN SCHRODINGER, unul dintre parintii fizicii cuantice, sarbatorit astazi printr-un GOOGLE DOODLE

FILMUL EVENIMENTELOR

Miroslovesti, ora 8 seara. La iesirea din localitate se deruleaza scene cutremuratoare.

O femeie se roaga fierbinte, cel mai probabil, pentru omul asezat pe targa, in fata ei. Sunt 14 raniti in total, care au nevoie de medici. Alti 32 de turisti sunt in stare de soc.

Toti ucrainenii se aflau intr-un autocar care trebuia sa-i duca pe litoral, in Bulgaria. In judetul Iasi, un camion incarcat cu busteni ce venea din fata autocarului a incercat sa depaseasca o caruta.

Cand a vazut autocarul, soferul si-a dat seama ca nu are timp si a revenit pe banda brusc. In acel moment, remorca a intrat in balans, chingile cu care erau legati bustenii au cedat iar cativa dintre ei au izbit autocarul plin cu turisti.

"Jumatate dintre turisti dormeau si deodata am simtit ca ceva a lovit autocarul. Am vazut acesti busteni si am auzit tipete si am vazut bustenii intrand in autocar. Mi-am pus mainile pe cap, am vazut deodata multi oameni plini de sange", povesteste o pasagera.

Localnicii s-au dus toti intr-un suflet, sa dea o mana de ajutor. Cei raniti au ajuns la spitalele din Iasi si Pascani.

UPDATE 16:30 - Doua persoane in stare grava

Doi dintre cetatenii din Ucraina raniti, sambata seara, in accidentul petrecut in judetul Iasi, se afla internati in stare critica la Spitalul de Neurochirurgie din municipiu, fiind ventilati mecanic, alte 12 persoane necesitand ingrijiri medicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In total, 14 turisti din Ucraina din cei 46, aflati in autocarul care se deplasa catre Bucuresti, au fost transportati la spitale din Pascani si Iasi, in urma accidentului petrecut, sambata seara, in zona localitatii iesene Miroslovesti, doi dintre acestia fiind in stare grava.

"Au fost 14 victime, doua in stare critica si 12 ranite usor. La fata locului s-au deplasat sapte echipaje si elicopterul SMURD", a declarat, duminica, presei Silvia Bolohan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi.

Doua dintre victimele accidentului au fost transportate la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi si sunt ventilate mecanic, starea acestora fiind critica.

"Cele doua persoane aflate in stare critica au necesitat terapie intensiva si ventilatie mecanica. Au suferit mai multe leziuni, cele mai importante fiind cele cranio-cerebrale", a afirmat medicul Diana Cimpoesu, coordonatorul SMURD Iasi.
 

Update 11 august, ora 08:00

Concediul a 46 de ucrainieni s-a intrerupt brusc sambata seara in localitatea ieseana Miroslovesti.

14 dintre ei au ajuns de urgenta la spital, dupa ce autocarul in care se aflau a fost lovit de un bustean cazut dintr-un camion.

Bucata groasa de lemn a spart geamurile si aproape ca a intrat de tot peste turisti.

Autocarul in care se aflau 46 de turisti ucrainieni si 2 soferi mergea spre Bucuresti, dar calatoria s-a intrerupt brusc, in localitatea ieseana Miroslovesti.

"S-a auzit o bubuitura, am iesit repede in strada sa vad ce este. O masina cu lemne a depasit caruta, nu a mai avut timp sa se redreseze si a intrat cu remorca din spate in autocarul ucrainean", povesteste un martor.

In acel moment, un bustean gros de 30 de centimetri si lung de trei metri a cazut din camion, a spart geamurile si intrat aproape cu totul in autocar.

Cand au venit ajutoarele, au gasit 14 oameni plini de sange, dintre care doi in stare grava.

"L-au resuscitat 40 de minute si pe urma cu aparatele l-au dus, pana l-au stabilizat un pic. Si pe urma au venit Politia, multe ambulante", spune un alt martor.

"S-au deplasat 7 echipaje si elicopterul SMURD. S-a constatat ca exista 14 victime, una grava, una foarte grava si 12 raniti usor", a declarat Silvia Spiridon, purator de cuvant ISU Iasi.

Rand pe rand, echipajele SMURD au dus ranitii la spitale din Iasi si Pascani.

"Pentru doua persoane aflate in stare critica, necesitand terapie intensiva, ventilatie mecanica, s-a luat decizia transferului cu elicopterul si masina de terapie intensiva catre spitalul de neurochirurgie leziunile cele mai importante fiind cele cranio-cerebrale", a precizat medicul Diana Cimpoesu, coordonator SMURD.

Cele 14 victime au ajuns la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi, Spitalul de Neurochirurgie si spitalul din Pascani, unde vor ramane internate pentru o perioada.

Printre raniti este si un copil, dar el se afla in afara oricarui pericol.

Turistii care au scapat nevatamati au fost cazati cu sprijinul autoritatilor romane la cateva pensiuni din zona, iar duminica vor pleca spre Bucuresti cu un alt autocar.

Oamenii legii fac in continuare cercetari, pentru a stabili cine se face vinovat de cele intamplate.

Ei iau in calcul si varianta ca incarcatura din camion sa fi fost peste limitele admise.

Atat camionul, cat si autocarul vor fi supuse unei expertize tehnice.

Intre timp, politistii au inceput cercetarile.

"Din primele verificari, un camion care transporta material lemnos a intrat in depasire, ulterior intrand in balans. Unul dintre lemne a cazut pe carosabil si apoi la lovit un autocar care se deplasa din sens opus", declara Alexandru Chelaru, purtatorul de cuvant al IPJ Iasi.

Soferii au fost testati cu aparatul etilotest, dar nici unul nu consumase bauturi alcoolice.

Soferii au fost testati cu aparatul etilotest, dar nici unul nu consumase bauturi alcoolice.

sambata, 10 august:

Sapte persoane din Ucraina au fost ranite, intre care trei sunt in stare grava, dupa ce autocarul in care se aflau a fost lovit de un bustean cazut dintr-un autocamion, incidentul petrecandu-se sambata seara, in dreptul localitatii iesene Miroslovesti.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi, Silvia Bolohan, in autocar se aflau 46 de turisti plus cei doi soferi. Pe raza localitatii Miroslovesti, judetul Iasi, un autocamion cu lemne a intrat in depasirea autocarului, moment in care un bustean a cazut, lovind pe partea laterala autovehiculul cu turisti.

"Sunt trei persoane ranite mai grav si alte patru care au doar escoriatii. La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje SMURD, precum si elicopterul medical", a afirmat purtatorul de cuvant al ISU Iasi, Silvia Spiridon.

Unul dintre raniti a fost preluat de elicopterul SMURD, alte doua victime fiind preluate cu ambulantele si transportate la spital. Politistii au demarat cercetari pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Camionul cu lemne se deplasa catre Suceava, iar autocarul cu turisti din Ucraina mergea catre Bucuresti.

La ora 21.00, circulatia pe drumul european 85 in zona in care s-a petrecut accidentul era inca blocata.

Citeste si: A ajuns milionar fara sa coboare din pat. Povestea barbatului care s-a imbogatit in somn

Bautura miracol care inlocuieste benzina. O avem toti in casa, o bem zilnic, e ieftina si merge pe orice masina

Compania care isi plateste angajatii sa stea acasa

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Un fost director Microsoft era la bordul avionului care s-a prabusit peste doua case in SUA
Un fost director Microsoft era la bordul avionului care s-a prabusit peste doua case in SUA

Sfarsit tragic pentru un fost director Microsoft. Acesta, impreuna cu fiul sau de 17 ani s-au prabusit cu un avion de mici dimensiuni peste doua case din Connecticut.

Cei care au asistat la acest accident cred ca un inger a salvat viata soferitei.
Cei care au asistat la acest accident cred ca un inger a salvat viata soferitei. "Noi l-am vazut!"

Locuitorii unui mic orasel din Missouri incearca sa rezolve un mare mister. Multi sustin ca au fost martorii unui adevarat miracol, dupa ce un inger ar fi salvat viata unei fete.

Circulatia tramvaielor din Arad, blocata jumatate de ora dupa ce un tramvai a lovit o masina.
Circulatia tramvaielor din Arad, blocata jumatate de ora dupa ce un tramvai a lovit o masina.

Accidentul s-a petrecut la ora 9 in aceasta dimineata in zona stadionului UTA, intr-o intersectie intens circulata.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.