Sapte imigranti din Kosovo, Eritrea si Etiopia, prinsi la granita Romaniei. Unde voiau sa ajunga de fapt


Ultimul update: Marti 06 Septembrie 2016 07:15
Data publicarii: Sambata 03 Septembrie 2016 15:09
Categorie: Stiri actuale
imigranti prinsi de politia de frontiera

Sapte imigranti din Kosovo, Etiopia si Eritrea au fost depistati, in noaptea de vineri spre sambata in timp ce incercau sa treaca granita.

Imigrantii au fost prinsi de politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Moravita si Sannicolau Mare - I.T.P.F. Timisoara, in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera.

Conform Agerpres, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare au observat, cu ajutorul aparaturii pe termoviziune, in vegetatia din apropierea frontierei cu Serbia, pe directia localitatii Valcani, doua persoane care nu isi justificau prezenta in zona.

Astfel, politistii de frontiera au declansat o actiune specifica, fiind depistate pe marginea drumului intre Valcani si Teremia Mica doua femei care au fost preluate si transportate la sediul Politiei de Frontiera, pentru cercetari. "In urma verificarilor s-a stabilit ca cele doua persoane sunt cetateni din Etiopia si Eritrea care au intrat legal in tara, in baza documentelor personale si a vizei valabile, insa, deoarece vizele au expirat, au incercat sa treaca ilegal frontiera, cu intentia de a ajunge in Germania", se spune in comunicat.

Conform sursei citate, si politistii de frontiera din cadrul SPF Moravita, judetul Timis, au depistat noaptea trecuta, in apropierea frontierei cu Serbia, cinci barbati care au incercat sa treaca ilegal frontiera in Romania.

"Persoanele in cauza au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita pentru cercetari, unde s-a constatat ca nu aveau documente de identitate asupra lor, iar in urma verificarilor preliminare au stabilit ca sunt cetateni din Kosovo, cu varste cuprinse intre 25 si 35 ani. Acestia au declarat ca au plecat din Serbia cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei", se spune in comunicat.

In ambele cazuri se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, respectiv de trecere frauduloasa a frontierei de stat, cele sapte persoane urmand sa fie predate unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrari Timis, in vederea luarii masurilor legale, se mai arata in comunicat.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO