Sancțiunea primită de părinții care și-au lăsat fetița de doi ani închisă în mașină, în Botoșani

Dată publicare: 28-09-2018 18:41
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Scene revoltătoare în Botoşani după ce o fetiţă de numai 2 ani a fost lăsată peste 20 de minute, potrivit martorilor, într-o maşină închisă.

Cei care au făcut asta sunt chiar părinţii ei, care au plecat la cumpărături şi au decis să nu o trezească. În scurt timp însă, mai mulţi trecători au văzut copila, s-au alarmat, şi au sunat la 112. În momentul în care s-au întors părinţii, a ieşit un scandal îngrozitor.

Tată: Deschideţi voi portiera cum vreţi?!
Martor: Era stare de necesitate!
Tată: Nu era necesitate!
Martor: Vorbim de Art 16 din Codul de Procedura Penală.
Tată: Eu te dau în judecată!
Martor: Poţi să mă dai în judecată.

Scenele incredibile s-au derulat în faţa unui centru comercial din Botoşani. Potrivit părinţilor fetiţei, când au parcat maşina în faţa complexului, aceasta dormea. Nu au vrut să o trezească şi au hotărât să o lase singură, pe banchetă. Aşa că au blocat uşile şi au plecat.

Însă cumpărăturile s-au prelungit iar fetiţa a rămas peste 20 de minute singură, susţin martorii, care povestesc că maşina era în plin soare iar copilul ar fi fost în pericol. În scurt timp în jurul autoturismului s-au strâns mai mulţi oameni.

Martoră: Dormea.
Reporter: Au venit poliţia şi ambulanța?
Martoră: Da, au venit, dar pe copil l-au scos din maşină dormind. Nu era treaz."

Cei prezenţi au sunat la 112. În momentul în care au venit, în sfârşit părinţii însoţiţi de un prieten, trecătorii  le-au reproşat că şi-au neglijat fetiţa. Doar ca părinţii s-au enervat mai ales ca cineva a reuşit să deschidă portiera.

Jandarm: Vă sancţionez la Legea 61. Să vorbiţi frumos!
Tată: Să vorbesc frumos?!
Jandarm: Da. Eu vă sancţionez.
Tată: Da, dar eu vreau să depun plângere împotriva celui care a deschis maşina. Cum puteţi insinua că fata a stat în căldură?!
Jandarm: Vedeţi că speriaţi şi mai tare copilul ăsta!
Tată:-E fetiţa mea!
Jandarm: Dar vedeţi că o speriaţi!
Tată: Dar străinii ăştia nu au speriat-o?!

Cristian Simionescu, ambulanță Botoşani: "Copilul a fost evaluat, dar părinţii au refuzat transportul acestuia la spital."

Cei doi soţi au fost duşi la poliţie pentru audieri şi au fost amendaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. La fel şi amicul lor.

Maria Carp, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani: "Față de părinţi s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu 1000 de lei."

Cazul a ajuns în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bistriţa, de unde este familia.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO