Rușii au amenajat camere de tortură în subsolurile din Herson. Sunt sute de ucraineni acolo, susține un oficial de la Kiev

Ultima actualizare: 09-06-2022 14:21
ucraina, herson
Agerpres

Camere de tortură amenajate în subsoluri se regăsesc în orașul Herson și în aproprierea acestuia. Acolo sunt ținuți aproximativ 600 de ucraineni, susține un oficial de la Kiev.

„Conform informațiilor noastre, în regiunea Herson sunt aproximativ 600 de oameni care se află în subsoluri, în camere special echipate, în camere de tortură a declarat Tamila Tasheva, reprezentantul Kievului în Crimeea, potrivit New York Post și The Sun.

Sunt prizonieri de război, soldați, jurnaliști și activiști ucraineni, arată sursa citată.

Tasheva a explicat că aproximativ 300 dintre prizonieri au fost ținuți în oraș, iar ceilalți, în locații din apropiere.

Informația a fost făcută publică în timp ce se dau bătălii cruciale, bătălia „brutală” pentru orașul Severodonețk, care va determina soarta regiunii Donbas, susține Volodimir Zelenski.

„Aceasta este o bătălie foarte brutală, foarte dură, poate una dintre cele mai dificile de-a lungul acestui război. Severodonetsk rămâne epicentrul confruntării din Donbas. În mare parte, aici se decide acum soarta Donbasului nostru” a spus Zelenski. Miercuri, luptătorii ucraineni fuseseră împinși la periferia orașului de forțele ruse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO